NovoMiloševačka Slika dana - 09.11.2013

Crvena Zvezda u Novom Miloševu...

Crvena Zvezda u Novom Miloševu...

    Opis: O'ma na početku da kažemo da ne bi bilo neke zabune, nije bila neka Zvezda od ovi naši sela iz okoline, neg' baš ona prava Crvena Zvezda iz Beograda. Ustvari, to su bili njeni veterani koji su nekada punili protivničke mreže golovima. Neki od nji' su bili stra' i trepet ne samo za klubove SFRJ, nego i za mloge u Evropi i svetu.
    Mlađe generacije ne pripoznajedu ove fudbalske veličine, i je sebe ubrajam u te mlađe, pa mi nemojte zameriti što mloge ne znam po imenu, a do spiska nisam došo. No one koji su obeležili čitavo jedno vreme i koji su svojom kopačkom ispisali zlatne stranice Crvene Zvezde znamo.
    Naravno prvi među njima je Vladimir Petrović Pižon (čuči u donjem redu i drži zastavicu Fk. Vojvodina). Pižon je jedna od pet zvezdinih zvezda. Pored sjajne karijere u Zvezdi, svoje igračke sposobnosti je pokazo i u Arsenalu, Rojal Antverpenu, Brestu, Liježu itd. Bio je reprezentativac SFRJ.

     Skroz gorena, sas leve strane, treći od početka a prvi od zvezdini je Zdravko Borovnica. Moglo bi se reći da je odNaši, pošto je rodom iz Nakova kod Kikinde, a koja se nalazi o'ma nuz Novo Miloševo (za one koji slabije stojidu sas geografijom). Pružao sjajne partije u zvezdi osamdesetih godina, sa velikim imenima kao što su Pižon, Savić, Krmpotić, Đurovski, Šestić itd. Evo jedan kolaž, Borovnica nekad i sad.

     Peti u gornjem redu, a drugi od zvezdini je Milan Jovin, čuveni odbrambeni igrač osamdesetih godina. Ali zbog povrede noge nije dugo igrao. I opet da naglasimo, o on je Banaćan. Rodom je iz Srpske Crnje.
    Bilo je i malko mlađi veterana koji su u ovom tekućem veku manili fudbal. Jedan od nji' Stanković Jovan. U donjem redu sas desna zadnji. Iz Pirota došo u Zvezdu, pa tu malko igro, a onak očo u neke naše druge klubove, da bi potom zaigro za Mallorka, Athletico Madrid, oba iz Španije. A i Francuzi su vidli šta zna dok je igro za Olympique Marseille.
    Igro je i za reprezentaciju SRJ.

    Iako su adavno okačili kopačke o klin, vidlo se da dobro vladadu loptom, i da im je u krvi i podsvesti kreiranje odlični akcija i napada.

    Zvezda je bila u prvom planu, al smo se mi obradovali i našim fudbalerima iz NM. za koje smo nekad navijali i aplaudirali.
    Pravdu su delili Milan Miucin Miuca (glavni sudija) Popov Živan Tikač (pomoćni) i Darko Arsenov (pomoćni).
    Izgubili smo 3:2.
    Na kraju su se mali zvezdaši slikali sas poznatima...

    ..., pa čak i pored Zvezdinog autobusa.

    Sve u svemu, jedno lepo novembarsko popodne u NM!

    Maliderčan!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...