NovoMiloševačka Slika dana - 20.03.2014

Prazan skup il dan kad sam dobila brata

Prazan skup il dan kad sam dobila brata

    Opis: Imamo još 'edan lep prilog, stalne saradnice "naNaš" sajt - Zorice Baštovanove ( od Cickovi'... ):

    Zabavište je mesto gde deca idu da se zabavljaju. U zabavištu su živele kocke i bocke, lutke i lopte. I naša vaspitačica Smiljka. U stanu pored. Dvorište naseljavaju ljuljaške, peskarnik i tobogan. Na kojima se tako lepo igra kad je vreme lepo.
    Kad je padala kiša i kad nismo mogli da se igramo u dvorištu onda smo sedeli u sobi. Nekad smo se samo igrali a nekad smo sedeli za svojim stolovima i crtali. Jesen ili kišu ili porodicu. Jednom nedeljno posle užine kad tetka-Zora pokupi čaše odčaja i tanjiriće Vaspitačica kaže da stavimo stoličice u polukrug. Svi sednemo a ona uzme stoličicu i sedne tamo gde nema naših. Svi je vidimo baš lepo. Ćutimo jer čita se "Doživljaji mačka Čarlija". Čarli i njegova mala drugarica Violeta se zabavljaju praveći smešne predstave. Svi smo bili tužni kad se Čarli izgubio i čekali da čujemo hoće li se vratiti svojoj mami i maloj drugarici Violeti.
    Volim kad nam Vaspitačica čita. I kad dođe da "pije kafu" sa nama. Dozvoli nam da joj gledamo u šolju. To volim baš ja da radim jer sam videla kako jedna moja baba-strina gleda u šolju mami i majki. Sve isto kako ona okreće šolju i kako priča i ja umem. Vaspitačica baš sluša šta imam da joj kažem. Lepo se smeje i kaže mi hvala kad završim.
     Volim i kad neko ima rođendan. Onda posle užine svi jedemo bombone. Pa Vaspitačica upali gramofon i pušta nam muziku. Svi pevamo prvo srećan rođendan tom ko je slavljenik. Onda nam pusti neku muziku da igramo. Onda pevamo "razboli se lisica" "išli smo u Afriku" i još neke pesme. Baš je bilo lepo kad neko ima rođendan.
    Jedino ne volim kad učimo matematiku. Na matematici se rade skupovi. Skupovi su ružni. Vaspitačica i tetka-Zora postave obručeve ili konopce saviju u krugove. Onda Vaspitačica kaže da u jedan skup stanu oni koji su plavoj majici. A u drugi oni koji su u žutoj... Jednom je je rekla da u prvi skup stanu oni koji imaju brata. U drugi oni sa sestrama a utreći oni koji nemaju nikog. To je valjda ono što kaže da je prazan skup. Mada su samnom stajali Vladan i Miroslav meni se ipak čini da smo mi taj prazan skup. Kad nemaš nikog onda je to prazno i zato smo mi tu. Ne volim da budem prazan skup.
    Jedva čekam da mi mama rodi sestru ili brata. Kaže da će to biti kad prođe moj rođendan pa još malo. Koliko je to malo? Mama ne ume da mi kaže još koliko puta posle rođendana da spavam i dobiću sestru ili brata. Ja bih htela da bude što pre.
    Onda je došao taj dan. Ne sećam se ko mi je rekao da sam dobila brata. Kažu zvaće se Predrag. Smešno mi je to ime jer se tako ne zove niko koga poznajem. Nema veze, kad tata kaže da je to lepo ime onda sigurno jeste. Ja sam htela da se zove Svetlana ako bude sestra a za brata nisam smislila ime. Smislio ga je tata.
    Nosim u zabavište puno bombona. U stvari nosi ih mâjka, koja ide samnom iako odavno idem sama s drugarima u zabavište i nazad. Kaže samo danas. Posle užine svi jedemo bombone. Sva deca su tapšala kad je Smilja rekla da sam dobila brata. Mene je bilo sramota i bila sam srećna. Baš smo puno pevali tad. Onda me je tetica odvela iz zabavišta direktno u bolnicu. Da vidim brata i mamu. Beli zamotuljak neki iz kog viri samo glava. Ne sviđa mi se baš mnogo ali nema veze. Moj je i sad više nikad neću biti prazan skup.

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...