NovoMiloševačka Slika dana - 11.06.2014

Potrebna pomoć za inostrano školovanje !

Potrebna pomoć za inostrano školovanje !

    Opis: "NaSliku" je naš "Milošefčan", Darko Rakić, učenik Srednje škole iz Novog Bečeja, od koje smo dobili sledeću molbu:

     Poštovani,

    zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je učenik naše škole Darko Rakić (stanovnik Novog Miloševa) izabran da učestvuje u godišnjem programu razmene srednjoškolaca u Belgiji školske 2014./15. godine preko međunarodne organizacije AFS, odnosno njenog ogranka "Interkulture" iz Beograda http://www.afs.org.rs/ . Darko bi u Belgiji pohađao srednju školu "Provinciale Secundaire School Bilzen", http://www.pssb.be/ smer tehičar mehatronike.
    U vrlo jakoj konkurenciji učenika iz cele Srbije, Darko se pokazao kao izuzetan kandidat. Komisija "Interkulture" je svoju odluku donela na osnovu njegove prijave, motivacionog pisma, rezultata testa opšte kulture, razgovora sa kandidatima i osobina koje je Darko ispoljio u zajedničkim aktivnostima kandidata na Danu selekcije, kao što je komunikativnost, otvorenost, tolerantnost i zainteresovanost da upozna jednu novu kulturu, ali i da u najboljem svetlu predstavlja Srbiju u inostranstvu.
    Kao škola smatramo da Darko zaslužuje da stekne međunarodno iskustvo pogotovo što se radi o našem najboljem učeniku sa smera mehatronike koji bi se tako direktno upoznao sa evropskim dostignućima u toj oblasti. Proizvodnja budućnosti ne može se zamisliti bez mehatronike. Do sada su se srednjoškolske razmene odvijale između gimnazija i ovo je prvi put da je jedna stručna škola iz Evrope prihvatila da primi našeg đaka na razmenu.
    Ovim putem Vam se obraćamo da pomognete Darku da obezbedi sredstva za učešće u programu. Troškovi godišnjeg programa razmene iznose 5.530 evra. Oni obuhvataju: selekciju, pripremu učenika za učešće u godišnjem programu sastanke i trodnevni pripremni kamp pre polaska na razmenu, avionski prevoz do zemlje domaćina, lokalne transfere na dolasku, odlasku i za sve organizovane aktivnosti, kao i prevoz do škole, kompletno zdravstveno osiguranje za slučaj bolesti ili nezgode, tri višednevna pripremna kampa tokom boravka u stranoj zemlji , boravak i ishranu u porodici, pohađanje škole, mnogobrojne obrazovne i društvene sadržaje i aktivnosti koje AFS organizacija zemlje domaćina organizuje za sve učenike, stalni nadzor i podršku volontera i nacionalne AFS organizacije zemlje domaćina i Interkulture, kao i sve administrativne i tehničke troškove organizacije.
    Smatramo da biste Vašim angažovanjem po ovom pitanju učinili mnogo za našega izuzetnog učenika, a i za našu školu kao jednu od retkih koja ima profil mehatronike koji se nalazi na prvom mestu svetske rang liste zanimanja. I za našeg učenika i za našu opštinu, kao i za državu Srbiju, to bi bio veliki uspeh.
    Molimo Vas da nas izvestite da li postoji mogućnost da nam što pre pomognete u ovom projektu.

    Unapred zahvalna Srednja škola Novi Bečej.

    Biljana Banjac, profesor, koordinator "Interkulture AFS"

    Pa eto, ukol'ko imate volje i mogućnosti, da pomognete "našom" Darku, jav'te se "priko sledećog" e-mail-a: biljanabanjac8@gmail.com !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...