NovoMiloševačka Slika dana - 25.08.2014

Čak i mućak služi zaNešto !!!

Čak i mućak služi zaNešto !!!

    Opis: Kokoške "umedu" da "bidnedu vrlo" vešte, da "sakrijedu" jaja, "poGotovu diGođ uSlamu" i ako se "neIzležedu" pilići, "ondak" obično "odOTi" jâja, "nastajedu mućkovi", koji "zdravo, jâko smrdidu", kad' se "razbijedu"...

    E, "poLagano" nam se bliži jesen, kad' je i najbolje vreme "svatôva"...

    I tako jedne godine "pridJesen", jedan naš domaćin se "poNovijo sas" novim, "novcijatim aftom" i ubrzo "zaTim" mu je u posetu doš'o "jedan, njegov dobar"...

    "VasPostavilo" se, da gost nije samo doš'o na "aldumaš", neg' i da traži "afto", da bi "sas šnjimena" iš'o "uSvatove" u "Bečkerek", jer je njegov "bijo" mator i neugledan, pa da se "kav neBi" tamo "sramotijo" !!!

    Domaćinu i nije bilo "pravo", al' šta će..., prist'o je...

    Baš "taj dân", kad' su bili pomenuti svatovi, "uŠupu" pored "afta" su pronašli stâro, "napušćeno, kokošijo gnjizdo, sas" puno "mućkova", pa je vlasniku "pala naUm šeretcka" mis'o !!!

    Naime, znajući da će "uSvatove" ići samo taj, njegov prijatelj i "gospoja mu", on je iza "šoferskog sica metijo" na patos ( a koji je još uvek "bijo" pokriven "sas" fabričkim najlonom... ), nekol'ko "mûćkova", da se slobodno "kotrljadu" i naravno, u "vožnju" i "razbijedu" !!!

    Tako je i bilo, kad' su supružnici "krenili uSvatove - afto" nov, muzika sve trešti i kad' su silazili "sas bašajidckog" mosta "priko" kanala DTD, "odJedared" se "osetijo, zdravo" jâk smrad, pa je muž "oGrajso":

 • Aaaav..., al' si i "prdnila"..., ta kako ti nije sramota, "takvo šta" da uradiš "pridaMnom" ?!?
 • Jaaa..., nisam ja, neg' si ti prdn'o !?!
 • Sad' ćeš još i "sLažeš", da nisi ti..., ja znam, da ja nisam !?!
 • I ja znam, da ja nisam !!!
 •     I tako se do "Bečkereka", uz šîrom otvorene "pendžere", desilo još nekol'ko, "kav" prdeža, a svađa je "doStignula" nivo, "naSkroz" do razvoda braka !!!

      

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...