NovoMiloševačka Slika dana - 12.11.2014

Naš planetarni sistem, a po laloški !!!

Naš planetarni sistem, a po laloški !!!

    Opis: Evo "malko" čiste nauke..., "naSliku" Vam je - planetarni sistem, a "po laloški" !!!

    Idemo "sLeva", pa "naDesno", tako da je prvi Merkur, najmanja planeta, najbliža "Cuncu", pa je "zaTo malko, kav" ogaravljen...

    Sledeća je, naše rodne planete Zemlje, zla sestra Danica, nešto je manja, al' je živa vatra, tako da se joj se od dima i oblaka, nikad' "neVidi" pravo lice !!!

    A šta da kažemo "zaNašu" planetu Zemlju, neg' da je "najLepča". Patlidžan je "kav" naš Mesec i jes' da nije najveći "uNaš" planetarni sistem, al' je nama zemljanima najveći, jer nam je najbliži !!!

    Sledeći je Mars ( on baš i nije tako mali, al' nisam im'o drugu ludaju, jer sam odgovarajuće "poDelijo" komšinicama, dok sam i' brao... ), "isprid kojog" vidite njegova dva meseca: Fobos i "Dejmos", za koje naučnici tvrdidu, da "ličidu" na "kronpire" !!!

    Naravno, najveća ludaja je Jupiter, "sas mlogo kronpira", to jest', "mlogo mesecôva, od koji' su najveći Ganimed, Kalisto, Jo i lično meni, "najLepča mu - jEvropa". Dolena" vidite i njegove pege...

    Šesta planeta po redu je Saturn, kog' možete "priPoznati" po prstenu, koji kruži "okolo" njega, a tu su mu i meseci. Onaj tamo mali, što je najbliži redu kukuruza je Encelad, koji "izPušća" vodoskoke vode u prsten...

    I Uran i Neptun su tu, isto tako "sas" svojim mesecima, uz napomenu, da ovaj poslednji ima najbrže "vetrove" u sistem', pa je "zaTo" tako izbrazdan !!!

    "Gorena" vidite "mlogo" oni', što i' je "uPesmu sPevo" najpoznatiji Bačvan, a "zetonja" nam "banatcki - kometla sas" repom i "brez" njega..., kav" i Kumovu slamu i jednu crnu rupu, kroz "bûšu" !!!

    Verujem, da Vam je sad' sve "mlogo" slikovitije, neg' ranije..., jer ništa "brez" naši', "banatcki" ludaja !!!

    U "ostalim" i jedna poznata familija "izBeodre", ima špic-namet - Ludaja !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora