NovoMiloševačka Slika dana - 06.12.2014

Gotava je turneja u Sloveniju i Hrvatcku

Gotava je turneja u Sloveniju i Hrvatcku

    Opis: Serija od osam književnih večeri Radovana Vlahovića održana je u Sloveniji i Hrvatskoj u prethodne dve nedelje.

    U Osrednjoj knjižnici Srečka Vilharja u Kopru, u Pokrajinskoj knjižnici u Murskoj Soboti, u "Kulturnici" u Velenju i Literarnoj hiši u Mariboru u Sloveniji, predstavljene su dve Vlahovićeve knjige koje su, u prevodu Gabrijele Bešlin na slovenački jezik, objavljene ove godine u izdanju Banatskog kulturnog centra. U pitanju su knjige: Nenajavljeno kot smrt (prevod knjige Nenajavljeno kao smrt) i knjiga Ljubezenske in OK zgodbe (prevod knjige Ljubavne i OK priče).

    U Hrvatskoj, Radovan Vlahović gostovao je u istarskom Srpskom kulturnom centru u Puli, u organizaciji Hrvatskog književnog društva gostovao je u Knjižnici "Tin Ujević" Zagrebu i u SKD Prosvjeta - Pododbor Rijeka u Rijeci, a u organizaciji Varaždinskog književnog društva gostovao je u Rock art kafeu u Varaždinu.

    Radovan Vlahović (1958, Novi Bečej), prozni pisac, pesnik, esejista, objavio je do sada 28 knjiga. Prevođen je na engleski, ruski, nemački, mađarski i slovenački jezik. Dobitnik je više nagrada za književni rad i kulturno pregalaštvo. Osnivač je i direktor prvog privatnog kulturnog centra u Srbiji Banatskog kulturnog centra.

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora