NovoMiloševačka Slika dana - 27.02.2015

Brijanje kod berbera...

Brijanje kod berbera...

    Opis: U "uftornik", ove nedelje, sam "bijo" kod mog' "berbera" Karaša...

    Bilo je više "nâs", te sam ga čekajući "naRed", pit'o š'a ima novog' ?

    Dok je pažljivo brij'o mušteriju, "odGovorijo" je da nema ničeg' novog', neg' da mu je eto, počela nova radna nedelja !!!

    Konstatov'o sam, da jedino berberi, za početak radne nedelje, "imadu uftornik", jer im je "ponedeljnik, od davnina" slobodan dân, al' sam i "priGovorijo", da su ranije nedeljom radili punom parom, a da sad' "neRadidu" !?!

    Karaš se "soTim složijo", uz napomenu, da je još "kav" šegrt kod Ferike berbera, "radijo" nedeljom i to samo brijanje !!!

    "Nastavijo" je, da su se domaćini, do pojave mašinica za brijanje, brijali "jedared" nedeljno i to uglavnom nedeljom i da jednostavno nije bilo vremena za šišanje..., možda jedna mušterija i to "okolo" dva sata "poslaPodna" !!!

    Nedelja je za berbere bila najteži, radni dan, pa su uvek imali, po više naoštreni' "nožova" za brijanje, a čak su imali i plaćene ljude, koji su samo "sapunjâli" mušterije !?!

    Pojavom mašinica i "lektrični oparata" za brijanje, "došlo" je obrnuto, da nedeljom, svega pâr nji' dođe na brijanje, a svi ostali na šišanje !!!

    I tako su se "ondašnji, sevoski" berberi Ferika i Brane Trbić, dogovorili, da "prestanedu", da "radidu" nedeljom, uz poštovanje nji'ovog', esnafskog', neradnog dana - "ponedeljnika" !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora