NovoMiloševačka Slika dana - 13.07.2015

Sećanja na detinjstvo II ...

Sećanja na detinjstvo II ...

    Opis: Ima tako neki' stvari, koje Vas "aftomatcki priBacidu", u sećanja na detinjstvo...

    Tako su i mene, dve stvari "sas" naslovne fotografije, "podcetile naTo dôbo", od koji' je jedna, "jučeraske oPisata "...

    "KodNas" u "Miloševo" se znalo, kad' je recimo, reč o pivu, pije se samo Zrenjaninsko, "kav" što se pilo šezdeseti' i u "prvu polovinu" sedamdeseti' godina, prošlog veka...

    E, "ondak" se "posla" tog', jedno vreme pilo samo Bečejsko, sve dok nije propala ta pivara...

    "Danaske" se najčešće, pored "najJeftinijog, zidardskog" Master piva, "trošidu" još i Lav i "opatinsko Jelen"...

    E, tu smo, što se tiče danan'nje NM Slike dana, a "posla mâlko, dužog" uvoda !!!

    "Daklem", kroz "svo" to pomenuto vreme, "na fuzbalski stadijon", u "kav Sportcki klub", jedino ste mogli da "trošite" pivo i sokove "Opatinske" pivare, jer je naš dugogodišnji "precenik" sela, Bâba Milenko ( od "Pajićovi"... ), naš'o neku, kako se to "danaske" kaže, povoljnu šemu, što se tiče "financiranja" sporta !!!

    Pored Jelen piva, popularno "zvatog" - Rogonja, bilo je i sokova. Moja "doleko, bolja polovina" Jasmina, je "sas" njenim bâbom, Živicom Papulom ( od "Subatički"... ), volela da ide u "Sportcki", samo zbog Alpine, a to je "kav bijo, sladak", penušav sok u "staklenu, providnu" flašu od dva "deci", navodno, od neki', "kav trâva sas" Alpa, iz Slovenije, "naŠta" je i "šatarena", papirna nalepnica ukazivala ?!?

    U "ondašnju Jugoslaviju", je pored "stranjski: Kaka-Kôle" i "Pepsike", postojala i domaća: Kokta i Apa-Kola !!!

    A sad', pogledajte na "naslovnu fotografiju" i primetite flašu od Apa-Kole. Po obliku je trebala, da što više liči na "Kaka-Kolu", čak su i "nâdPisi naNju" bili "oFarbati, brez" nalepnice, a i ukus joj je "bijo" sličan, no ipak, nešto slađi, "vûko" je na "zaGorêno" i nije "bijo" tako "gazirat" !!!

    Moj deda po "materi", Draga Apaš ( od "Boštovanovi"... ), me je često, "kav" malog' "derana, vodijo" na tombulu u "Sportcki" i dok je on, "sas" nagaravljenim, a zašiljenim "vrjom" šibice, "bušijo dobivene brojove" na listiće, "pijo" je pivo, a ja Apa-Kolu !!!

    Kasnije, kad' sam, "kav" post'o momčić, pa čak i kad' sam poč'o da se "mômčim, trošijo" sam je..., dok nisam "za stâlno, prišo" na pivo...

    Baš "redko kade" pijem "soka"..., baš kad' moram i što "ono "kažedu" - nikad' ga se "neBi zaŽelijo"..., al' nekako, baš bi mi prijala jedna flaša Apa-Kole, čisto ono, da se "podCetim" njenog, nevešto napra'ljenog', "domaćog" kôla-ukusa, koji je "kav" trebalo da liči il' čak i da "bidne" bolji od stranjski', a to što nije, nikog' nije ni bilo briga !!!

    No, tog' pića više "odâvna" nema..., čak ni na Kuglu !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora