NovoMiloševačka Slika dana - 04.11.2015

Senki Vlahović Filipov nagrada ULUDUPS-a

Senki Vlahović Filipov nagrada ULUDUPS-a

    Opis: Senki Vlahović Filipov dodeljena je Nagrada ULUPUDS-a za najbolju knjigu u kategoriji teorije vizuelne komunikacije, 29. 10. 2015. na 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, za knjigu "Video-ilustracija knjige: novi pogled na ilustraciju i kreiranje imidža knjige u javnosti".

    ULUPUDS ( Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) već nekoliko decenija na Sajmu knjiga dodeljuje tradicionalna stručna priznanja u više kategorija. Priznanja je ove godine dodelio tročlani žiri koji čine: David Vartabedijan (predsednik), član Slikarsko grafičke sekcije, dr Zoja Bojić, član Sekcije za teoriju, kritiku i istoriju primenjene umetnosti i Vukica Mikača, član Sekcije umetničke fotografije.

    U obrazloženju žirija stoji: "U ovoj knjizi autor Senka Vlahović Filipov bavi se značajnim pitanjem koje su postavile nove tehnologije 21. veka i načina na koji te tehnologije utiču na uobličavanje novih vidova postojanja i čitanja knjige. Ovo štampano izdanje, čiji prelom podseća na elektronski format teksta, prati i CD sa primerima video formata knjiškog teksta. Na taj način ovo delo autora Senke Vlahović Filipov istovremeno predstavlja i teorijsku analizu i izvor praktičnih uputstava o načinu postojanja knjige u elektronskom formatu".

    Izdavači knjige su Banatski kulturni centar Novo Miloševo i Akademija umetnosti u Beogradu. Urednica knjige je prof. dr Dejana Prnjat, a recenzenti su: Jugoslav Vlahović i Slobodan Ivkov.

    Više o knjizi:

    http://banatskikulturnicentar.blogspot.rs/2015/10/senka-vlahovic-filipov-video.html

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora