NovoMiloševačka Slika dana - 14.05.2016

Partnerstvo EU i Srbije kroz fotografije

Partnerstvo EU i Srbije kroz fotografije

    Opis: "Fâlijo" sam Vam se, da sam "osvojijo" treću nagradu na foto konkurs' - "Di" vidim EU u Srbiju !!!

    Na moju veliku žalost, zbog obaveza nisam mog'o da idem u "prestonicu nam", na otvaranje izložbe i dodelu nagrada, al' evo, tu je izveštaj "sas" RTS-a :

    Izložbu na Savskom šetalištu na Kalemegdanu otvorili su šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport i vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Ksenija Milenković.

    Ksenija Milenković i Majkl Davenport na otvaranju izložbe "Srbija i EU: 15 godina partnerstva" Ksenija Milenković i Majkl Davenport na otvaranju izložbe "Srbija i EU: 15 godina partnerstva".

     - Slika govori hiljadu reči i zato priču o EU i Srbiji izlažemo kroz sjajne fotografije, na kojima se mogu videti ljudi čije su kuće obnovljene nakon poplava 2014. godine, rekonstruisane škole, mostovi, muzeji , naglasio je Davenport.

    Istakao je da:

    - Svi imaju zajednički zadatak da Srbija postane članica EU i da građani Srbije žive u dobro uređenom i pravednom društvu.

    Takođe, podsetio je da je EU najveći partner i donator Srbiji i da je EU do sada dala više od tri milijarde evra bespovratnih sredstava iz pretpristupnih fondova.

    Vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Ksenija Milenković navela je da je izložba prilika da građani vide šta je sve EU učinila za Srbiju.

    - Ovo je dobar način da građani vide gde su otišla bespovratna sredstva EU, dodala je Milenkovićeva.

    Nakon otvaranja izložbe, kojem je prethodila predstava Dah teatra "Ne/vidljivi grad", Davenport i Milenkovićeva uručili su poklone pobednicima foto-konkursa - Gde vidim EU u Srbiji, koji je EU info-centar organizovao tokom aprila.

    Prva nagrada pripala je Milošu Todoroviću iz Beograda za fotografiju "Evropska bašta", druga Katarini Đorović iz Niša za fotografiju "United in Diversity", a treća nagrada je pripala Draganu Beliću iz Novog Miloševa za fotografiju "EU Door".

    Izložba na Kalemegdanu trajaće do 13. juna, a potom će biti postavljena u Nišu i Novom Sadu.

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora