NovoMiloševačka Slika dana - 07.06.2016

Konkurs za objavljivaje prvih knjiga

Konkurs za objavljivaje prvih knjiga

    Opis: Grad Kikinda i Banatski kulturni centar (BKC) raspisuju konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora do 30 godina koje BKC tradicionalno objavljuje uz podršku Grada Kikinde.

    Konkurs se odnosi na autore koji su sa teritorije Grada Kikinde i iz dijaspore i koji da sada nisu objavili ni jednu knjigu. Autori konkurišu sa rukopisima od kojih će žiri u sastavu: predsednik Marija Tanackov (književnica), Stanislava Hrnjak (pomoćnica gradonačelnika) i Radovan Vlahović (književnik i direktor BKC-a), odabrati dva rukopisa autora sa teritorije Grada Kikinde i jedan rukopis autora iz dijaspore za obajvljivanje knjiga (do 64 strane, A5 formata) u ediciji PRVA KNJIGA Banatskog kulturnog centra.

    Propozicije konkursa: rukopise (poezija, proza, esej, književna kritika i dr), biografiju autora i kontakt podatke (adresa, mejl, telefon) slati u tri primerka u štampanoj formi i u jednom primerku u elektronskoj formi na CD-u na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273, Novo Miloševo.

    Konkurs je otvoren od 6. 6. 2016. do 1. 8. 2016. godine.

    Rezultati konkursa biće objavljeni 1. 9. 2016. godine, a knjige će se pojaviti na 61. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga krajem oktobra 2016. godine.

    Za sve dodatne informacije obratiti se na e-mail:

     banatskikulturnicentar[et]gmail.com

     ili na telefon: +381 (0) 23 781-155.

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora