NovoMiloševačka Slika dana - 17.11.2016

Nikola Budišin - Iskrena ljubav...

Nikola Budišin - Iskrena ljubav...

    Opis: Evo još 'ednog priloga "naNaš" sajt, saradnika Nikole Budišinog:

     Pravimo se važni, pa nećemo sebi da priznamo da su naša deca često mudrija od nas.

    U nekim stvarima gde je za rasudjivanje i odluku važno čisto srce i iskrena ljubav, a ne iskustvo i znanje ugledajmo se na decu.

    Gledam danas u crkvi, prvi malo hladniji dan sa jačim vetrom i broj prisutnih se prepolovio. I negde oko polovine liturgije vidim otvaraju se vrata, ali ne vidim da neko ulazi. Izdignem se na prste i vidim ulazi mala devojčica i za ruku vodi jos manjeg dečaka. Brat i sestra. Ona 8 godina on 5 godina. Posmatrao sam ih. Devojčica je sa bratom dosla do celivajuće ikone, mirno se prekrstila, celivala ikonu a onda se pomerila i privukla brata ikoni. Onako diskretno mu pokazala kako da sastavi pristiće i da se prekrsti. Kada se bratić prekrstio, pomogla mu je da se izdigne na prstiće ne bi li celivao ikonu. Skoro da ga je podigla.

    Posle celivanja, mahnuo sam rukom da dodju do mene u pevnici. Pošto je u pevnici na podu tepih pa je malo toplije na nogama. Umerenim korakom, ona napred a bratac za njom dosli su u pevnicu. Posmatrao sam im ih čitavu liturgiju. Devojčica je mirno stajala i gledala ka dverima, ponekad bi na brzinu presla pogledom preko drugih ikona. Desnu svoju ruku je non stop drzala na bratovo rame, koji je niži od nje, i stoji ispred nje. Kao da mu tom svojom ručicom uliva neko samo pouzdanje i sigurnost. Kao da mu kaže - "ne brini se, tu sam". Ako bi se brat nesto uzvrpoljio ona mu je diskretno prstom i mimikom pokazivala - "psstt", a onda pogledom mu govorila da i on svoj pogled uputi ka dverima. Sve sto treba ona je znala, a onda kao neka odrasla osoba vodila računa o malom bratu.

    Ovo samo moze čisto srce i iskrena ljubav. Nasuprot njima mnogi koji se smatraju zrelima, su danas kalkulisali, da li da idu u crkvu ili ne, da ostanu u toplom, da kuvaju ručkove, spavaju, idu u goste i dosadjuju se.

    A brat i sestra su dobri deo izabrali. Inače imali su i na koga da se ugledaju. Za tom pevnicom im je do skoro pojao pradeda, pa čukundeda a na jednoj knjizi i navrndeda im je potpisan kao pojac.

    Učimo od male dece, i Bog ih blagoslovio!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora