NovoMiloševačka Slika dana - 18.01.2017

Ovi kav naši, opet čačkadu mečku, naMesto da...

Ovi kav naši, opet čačkadu mečku, naMesto da...

    Opis: Ovi, "kav" naši "prôstuli", opet "čačkadu" mečku "di neTreba", a "naMesto" da "mâlko povededu" račûna, kol'ko "možedu", da "stvari dovededu uRed", da "opravidu", da "poboljšadu" i tako dalje...

    Tim povodom, evo jedne, junačke, narodne, epske "ricitaje", od "stijoKlepca", koji bi iz razumljivi' razloga, da "bidne" nepoznat:

Jug Srbije, dobio je novi voz na struju, za napredak željeznice, ima svi da čuju. Motori mu ko sat rade, nimalo ne bruje, unutra se sa razglasa, tiha pesma čuje. Sedišta su ergonomska, kav u avionu, kondukteri tiho šapcu: Kafu ? Sok ? Bombonu ? Klîma nova iz Japana, savršena mala, savršeno čisto, lepše neg' hirurška sala. Podovi su iz Švajcarske, antibakterijal, voz, da snimiš turski, dîvan, ljubavni serijal. Na severu druga priča, iz ravnog Banata, ovde ljudi vozom idu, samo iz inata. Sine, dâvno je prugu, postavila Terezija Mara, od tog dôba, nikad nema, za popravku para. Ako 'oceš iz Karlova, u Kuman' da stigneš, prvo idi na bankomat, novaca da digneš. Karta nije jako skupa, taman kol'ko vredi, al' šinobus može stati, u kakvoj je bedi. Najlepše je, ako stane kod kopovi slane, tu upoznaš: ždrala, rodu, čaplju, vivka, vrane. Ako stane blizu puta, kreni odma' peške, pre ćes, nego vozom stići veruj, nema greške. Od truckanja često, ume dupe da poplavi, protezu ko nema fiksnu, u džep neka stavi. Ako imaš neku plombu ćuti, stisni zube, od truckanja, sem sitniša i plombe se gube. Pazi dobro na sedište, da ne viri žica, nekim gaće, postale su trofej starog sica. Kad' stigneš u jednom delu, prekrsti se makar, kondukter ti potpisuje atest "Paris-Dakar" ! Kad' će nova, zglâvna pruga, Banatom da prođe? Neki zlobni već pričaju - kad' nam Švaba dođe! E ja 'oću srpsku prugu, duž Srpskog Banata, truckaću se, sav krezubav, zbog Srpskog inata!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora