NovoMiloševačka Slika dana - 18.04.2017

Ambasadorka Slovačke, otvara izložbu ilustracija !

Ambasadorka Slovačke, otvara izložbu ilustracija !

    Opis: Nj. E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Republike Slovačke u Srbiji, otvoriće izložbu "Nagrade dečjeg žirija Bijenala ilustracije u Bratislavi 1993-2015" u Banatskom kulturnom centru 19. aprila u 13 časova u okviru programa "BookILL fest u fokusu".

    "BookILL fest u fokusu" je manifestacija koju Banatski kulturni centar organizuje u okviru projekta "Gradovi u fokusu", uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Novi Bečej, čiji je cilj da se ilustracije iz čitavog sveta sa novosadskog Festivala ilustracije knjige "BookILL fest" prikažu i u Novom Miloševu.

    Festival ilustracije knjige "BookILL fest" tradicionalno organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam u okviru Salona knjige. Na ovom festivalu svake godine budu otvorene dve izložbe: izložba ilustracija odabranih na osnovu konkusa "BookILL fest-a" i gostujuća izložba sa Bijelana u Bratislavi. 19. aprila će obe izložbe biti otvorene u Novom Miloševu.

    

    O izložbi "Nagrade dečjeg žirija Bijenala ilustracije u Bratislavi 1993-2015" koju otvara ambasadorka Dagmar Repčekova, će govoriti i Marian Potrok iz "Bibiane" iz Bratislave i Pavel Babka, direktor galerije "Babka" iz Kovačice. Goste će pozdraviti predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović, a prisutnim će se obratiti i Radovan Vlahović, direktor Banatskog kulturnog centra, publicista Dušan Dejanac i drugi...

    Međunarodna ustanova umetnosti za decu "Bibiana" organizuje prestižno Bijenale ilustacije u Bratislavi, koje postoji već 50 godina i ima svetski renome u svetu ilustracije. Na poslednjem proteklom BIB-u 2015. učestvovalo je 355 ilustratora iz 50 zemalja. Izloženo je 2426 ilustracija koje su objavljene u 441 knjizi.

    Ilustracije sa ovog bijenala koje je od 1993. do 2015. nagrađivao žiri koji čine deca - upravo oni kojima su ilustracije i namenjene biće stavljene javnosti na uvid uporedo sa ilustracijama "BookILL fest-a" koje bira stručni žiri. Na posetiocima ovih izložbi ostaje da procene kako ilustracije za decu vrednuju odrasli, a kako sama deca...

    Na drugoj izložbi "Nagrade Festivala ilustracije knjige BookILL fest 2012 2017" mogu se videti preko 100 ilustracija iz Srbije i brojnih država sveta koje je odabrao žiri "BookILL fest-a" u proteklih 6 godina. Povodom ove izložbe objavljena je knjiga "Ilustracija govori sve jezike: Nagrade Festivala ilustracije knjige BookILL fest 2012 2017" koju je priredila Senka Vlahović Filipov.

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora