NovoMiloševačka Slika dana - 15.03.2018

Buran dan, naši vatrogasaca !!!

Buran dan, naši vatrogasaca !!!

    Opis: Ta "valda", što se vremena tiče, najgori dan ove godine, je "bijo" 12.03.2018-te, kad' je "udarijo" led, "sas" pljuskom i jâkim vetrom !!!

    Dok je većina nâs, u "tople sobe" čekala da "dođe štruja" i prođe "Ćorava Anđelija", članovi "našog" Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva , su imali čitav niz intervencija !!!

    Evo krâtkog izveštaja, "zaTaj" dân:

    12.03.2018. godine, Novo Miloševo je pogodila vremenska oluja praćena jakim vetrom, grmljavinom, obilnim padavinama sa gradom.

    Tom prilikom u 17:20 časova DVD dobija prijavu za intervenciju ( požar električne instalacije ), u kiosku, koji se nalazi u centru sela. Dobrovoljni vatrogasci izlaze na teren po takvom vremenu, lokalizuju požar, obezbeđuju mesto događaja, do dolaska Elektrodistribucije.

    Dok su dobrovoljni vatrogasci dežurali, oko 18:35 časova dobijaju novu prijavu, za požar na električnoj instalcija u ulici Laze Pajić, gde je pukla dalekovodna žica pod naponom. Vatrogasci se upućuju na licu mesta, gde lokalizuju požar i obezbežuju mesto, koje predstavlja veliku opasnost po meštane.

    Zatim dobijamo prijavu za poplavu u pomoćnim objektima (štalama), DVD u pomoć poziva PVJ Novi Bečej i nadležno Komunalno preduzeće.

    Kad su ove tri intervencije završene, dobrovoljni vatrogasci su u 20:20, časova dobili prijavu za požar na elektrotransformatoru na kružnom toku.

    U svim intervencijama je učestvovalo 11 dobrovoljnih vatrogasaca, koji su proveli pet sati na terenu, pod ovakvim vremenskim uslovima.

    Ova opširna priča, nije da bi se naše društvo hvalilo, nego da prikažemo, ko su dobrovoljni vatrogasci i po kakvim uslovima i opasnosti mi intervenišemo.

    No..., šta kažete "zaNaše" brze, spretne, 'râbre, vredne, tvrde, čvrste i jâke vatrogasce - a ?

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora