NovoMiloševačka Slika dana - 28.04.2018

Lovačke (ne)dogodovštine...

Lovačke (ne)dogodovštine...

    Opis: Na "jučera'nju NM Sliku" dâna, je bilo "mâlko, kav" šale, na račun krâva...

    Dana'nja priča je isto u "vezu sas" kravama, al' je "vezata" i "sas" lovcima !!!

    Pitate se, kako to ?

    Evo kako..., kad' je u "Englesku, obNarodovana" bolest lûdi' krâva, pa još i da se ista mož' "prineti" i na ljude i naši, ondašnji "kuršmiti" su se "uzPaničili" !!!

    "DoTad", kad' je nešto bilo, "kav sumljivo" bilo je - mora da se "priPuši", što je značilo - "neMož" da se leči, mora da se "zakolje" !!!

    E, kad' je "uTo", pomenuto "dôbo", jedna krava počela, "kav sumljivo" da se ponaša uNaš" 'atar, "kuršmiti" su javili lovcima, da mora da se "odCtreli" !!!

    I lovci su o'ma' angažovali prvog, "slobadnog" člana ( nećemo da imenovati... ), da izvrši zadatak, čak su se još i našalili, da ponese više "metkova"..., u "slučâju" da promaši koji put !!!

    Paz'te..., da se dobro razumêmo..., "kodNas" u "Miloševo", najkurpniji "odCtrel" mož' biti srndać il' još ređe, "divijo svinjče", tako da "ondak" možete misliti, kol'ki je velik' cilj - krava !!!

    Bolesna krava je bila "stacijonirata, sas" leve strane "druma zaBočar", koju je "izvršitelj" o'ma' "uOčijo, naciljanijo, opalijo" i..., "promašijo" !!!

    Mor'o je da se vraća u selo, po još "metkova" i dok se "vratijo", krave nije više bilo na vidiku !!!

    "Probajte" da zamislite, kako se u "lovačko društvo, posla" tak'og slučaja, prov'o taj jadnik..., jer Vam ja to "neBi" opisiv'o !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora