NovoMiloševačka Slika dana - 16.02.2019

Politikin Zabavnik..., 80-ti rođendan - konkurs !

Politikin Zabavnik..., 80-ti rođendan - konkurs !

    Opis: PAŽNjA, PAŽNjA! DAJE SE NA ZNANjE!

    Budite i vi deo "Politikinog Zabavnika"!

    Zabavnik uskoro, 28. februara 2019. godine, puni 80 godina. Mnoštvo je generacija i nebrojano pojedinaca koji su se, bar jednom, na ovaj ili onaj način, suočili sa časopisom za sve od 7 do 107 godina. Ima, verovali ili ne, i onih koji čuvaju svaki broj od prvog, koji je izašao 28. februara 1939. godine.
    Neki ugledni pisci ponekad se hvališu da su postali poznati, posebno u krugu najbliže porodice, tek kad im je neki tekst objavljen u "Zabavniku".
    Ovo je, dakle, jedinstvena prilika da i vi stignete na stranice ovog vrlo krepkog osamdesetogodišnjaka. Dovoljno je samo da napišete nekoliko rečenica na temu "Zabavnik i ja" i najzanimljiviji prilozi naći će se između korica rođendanskog broja "Zabavnika" koji izlazi 1. marta.

    Priloge možete slati do 20. februara, na adresu:
     ana.acic@politika-ad.com

    Redakcija Politikinog Zabavnika

    Daklem..., učestvujte i Vi..., a evo..., mog priloga...

    Nekako..., prva moja sećanja iz detinjstva..., a ima to "mlogo" godina "odTad"..., su bila "vêzata" za nedeljnik - Politikin Zabavnik...

    "Deran, kav deran"..., ni' kiša, ni' sneg..., pa "valda" da su i "sikire" padale, nisu mogle da me "sprečidu", da odem do trafike u "center" sela..., dal' "peške", dal' "sas" biciklom i kupim moj omiljen' časopis, a "ondak" bi nastala "jurnjava doKuće" i neizvesnost oko sadržaja novog' broja !!!

    "PreListavanje" bi brzo prošlo, a "ondak" bi se "sladijo sas" omiljenim mi "rublikama"...

    Kako sam "rastijo", tako se i redosled čitanja omiljeni' mi "rublika" menj'o...

    Kad' je moja "kasica-prasica" bila prvi put "izPražnjena", jedan od "troškova" je "bijo" namenjen "predPlati", na po šes' meseci unapred, jer je pojedinačno, svaki broj "bijo" jeftiniji..., no..., "ondak" "kav" prvo, nisam mog'o da dočekam poštara..., a drugo, "primetijo" sam, da je često celofan od pošiljke "bijo" otvaran, tako da sam "zaključijo", da ju je neko pre mene otvar'o, što nikako nisam vol'o !!!

    Vreme zimski' i letnji', školski' "ferija", je bilo idealno za čitanje stari' "brojova" i "podcećanje" na tekstove, slike i crtane junake...

    Zbog Politikinog Zabavnika, sam "bijo" u prednosti, što se znanja tiče, "spreću" ostali' vršnjaka, u "osnovnu školu", a i tokom "dâljnjog" školovanja...

    A kad' mi je "sinpatija" iz srednje škole, "kazala", da je Politikin Zabavnik, dečiji časopis..., "aftomatcki" je prestala da mi "bidne sinpatija" !!!

    Uskoro "punim" šezdes't godina i dugo nisam imao "uRûke", nekada'nji, omiljen' časopis..., dok ga pre izvesnog vremena, nisam ugled'o na "âstal", u "čekaonicu", kod zubara...

    Sve mi je "prošlo krozGlavu" i detinjstvo i mladost...

    Im'o sam deset godina, kad' smo se selili iz stare, u novu kuću i jedan od moji', neumoljivi' zahteva je "bijo", da se svi Politikini Zabavnici "nosidu naTavan" od nove kuće !!!

    I "odTad", tamo "stojidu" i ti raniji, a i svi kasniji "brojovi", uredno složeni i zatvoreni u "velike, kartonske kutije"...

    Iskren da Vam "bidnem", stalno im odlažem posetu..., jer se bojim, da "neZnam" šta će se desiti, kad' i' budem "naNovo priListavo"..., a "jedared"..., moram to uraditi !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora