NovoMiloševačka Slika dana - 19.01.2020

PridIzborno asfaltiranje IV ...

PridIzborno asfaltiranje IV ...

    Opis: "Ajmo" rêdom..., "priGledajte" prvi, pa "ondak o'ma' "zaTim" i drugi..., pa..., ako izdržite i treći nastavak ovog' serijala, a pre neg' što počnete, "sas praćenjom" NM Slike dana, za "danaske" !!!

    Pogledajte ovo dobro, molim Vas lepo, a na "naslovnu fotografiju"..., "daklem"..., to je vr'unac naPR'Dnjačkog, "pridIzbornog" asfaltiranja, koji mož' postojati !!!

    Obrazložiću...

    I moj, već davno pokojni otac, je izmeđ' ostali', dobrovoljno ređ'o kamenje te kaldrme.., tamo "negdi sPočetka" osamdeseti' godina prošlog vêka, a da bi se i "sas oTe" strane sela, iza "fuzbalskog stadijona", spojilo Karlovo i Beodra, koja delom prolazi pored karlovačkog, pravoslavnog groblja..., "di" i on, zajedno "sas" mojom "materom" počiva !!!

    Nikad', nikom..., "doSad, uGlavu" normalnom, tâ kaldrma nije smetala, nit' je bila predmet ijednog' prigovora..., do ovog' "pridIzbornog" asfaltiranja !!!

    Iz naslovne fotografije je jasno, da je kaldrma ukupno široka, oko šes' "meteri", tako da su se "doSad" vozila "komotno mimojilazila"..., no..., sad' je ta širina "priPolovljena", tako što je "poSrêdi priSvučen" asfalt" u "širinu" od tri "meteri", a dok je ostatak "prisvučen sas" blatom ?!?

    Da bi Vam sve to bilo jasnije..., evo pogleda, "sas" druge strane...

    Vidite asfalt i vidite blato "sas" obadve strane, koje je nasuto "priko" kaldrme, tako da više, vozila "neMožedu" da se "mimojilazidu", neg' da prolazi samo jedno po jedno !!!

    Ja jednostavno "neMogu" da poverujem, da je "ovakvo štâ", mog'o da smisli i izvede, normalan "ljudcki" ûm..., pa makar to bilo u i "êru pridIzbornog", naPR'Dnjačkog asfaltiranja !?!

    "Šereti sevoski tvrdidu", da je kanda" ovo "smislilo" nekol'ko novobečejski' "fukcijonera..., iz sedišta "obštine", iz ljubomore, a za osvetu..., jer je tamo "kodNji" širina tak'a, "kav" da je samo za "jedan smer..., a ne "kav kodNas" u "Miloševo" što su "sokaci" asfaltirani komotno" za mimoilaženje !!!

    Na "ovim" gluposti, čak ni' onaj čuveni im Vesić, iz "BeVoGrada, neBi" mog'o da konkuriše !!!

    "Žali Bože" bâčeni' "novaca", asfalta i radova !!!

    Teška bruka i sramota !!!

    No ipak..., kol'ko je, "kav novoVasPostaljeni" asfalt, "kav" i blato pored njega "debelo..., têško da će do izbora i potrajati..., jer će samo "mâlko" jača kiša, ovo lako oprati..., a "sas" kaldrme...

    A ko znâ..., dal' će i ova nakaradna vlâst tol'ko potrajati ?!?

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora