NovoMiloševačka Slika dana - 20.08.2020

Kružok, na sokak...

Kružok, na sokak...

    Opis: "Mâlko" sam "zakasnijo", pa je jedna od dâma, već "očila kući", no, samo da znâte, nji' pet se svakodnevno "družidu isprid - Najduže sevoske" ( neki još uvek "kažedu" - Popov Arkadije... ), numera 141/a i to od "pridveče", pa dok "nePadne pomrčina" !!!

    Naravno, izuzetak jedino "možedu" napraviti, neke vremenske neprilike i ništa drugo !!!

    "Jučeraske" je svakako "bijo blâg dân", zbog Preobraženja "Gospodnjog", a još je to i ujedno "žemska", crkvena slava..., pravoslavne, beodranske "obštine", pa je izmeđ' ostali' i to bila jedna od têma "divana" !!!

    A glavna tema je bila subotnja poseta Njegovog Preosveštenstva Nikanora, vladike "banatckog, na Sv. Števana", kad' je crkvena slava !!!

    Konstatovale su, da vladika "vole" da dođe "uBeodru", skoro svake godine..., a za razliku od druge "sevoske", pravoslavne, parohije "Kârlova, di odâvna" nije "bijo" !!!

    Jedino što vladiki "mâlko zameradu", je to, što nikad' "neDođe" na "žemsku" slavu, neg' samo na, "kav" mušku !!!

    I "naKraj" sam obeć'o, da ću ja, još koji pût proći kroz njin "sokak", samo da bi i' "ijOpet" slik'o "komplektne", a i da bi' sazn'o tada'nju, "aktualnu" têmu !!!

    * P.S. - "kav" što vidite, "mere" se "poštujedu", što se tiče razmaka izmeđ' "persôna", a zbog "pendemije koronAVirusa" !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora