NovoMiloševačka Slika dana - 21.12.2020

Danaske stiže zima, a i ima i još nečeg važnog !!!

Danaske stiže zima, a i ima i još nečeg važnog !!!

    Opis:

    "Danaske", a "kodNâs" u "Miloševo", stiže zima 2020/2021-ve i to "prePôdna", u "jedanajst câti" i dva minuta !!!

    Trajaće devedes't dâna, sve do dvâdes't i prvog' marta, isto "prePodna", u deset "câti" i trides't i sedam minuta, "posla" čega nastupa proleće !!!

    I sledeće dve godine: 2021-ve i 2022-ge, će nam zima "dôći" dvadest' i prvog', dok će 2023-će, nastupiti dvades't i drugog "decembera !!!

    Interesantno je, da je 1903-će godine, zima u "Miloševo" stigla dvades't i "trećog decembera" i to će nam se opet desiti 2303-će godine !!!

    Dalje..., "danaske" će, ako "bidne Cunca", drage "milošefčanke" i poštovani "milošefčani", imati najduže senke, "kav" i najdužu noć "uGodinu" !!!

    Još dalje, ako noć' "bidne" vedra, "vidiće" se ono, što je "ôdena" najavljeno, a "naSliku" dana od - 05.09.2020, "pod naslovom" - Jupiter i Saturn se "motadu" po nebu miloševačkom, a to je, da će se "kav" sastati i "sijati" zajedno, što se poslednji put desilo jula 1623-će godine !!!

    Sledeći put će se to desiti 15-og marta 2080-te, tako da ovo "nePropušćajte", a dovoljno je da i' po zalasku "Cunca", pogledate iznad 'orizonta, na "jugoistočno nebo miloševačko" !!!

    Za "dečurliju" je važno, da još "imadu" vremena, da "pišedu" Deda Mrazu il' Božić Bâti, ako "oćedu", da im "ovi donesêdu" poklone !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora