NovoMiloševačka Slika dana - 22.03.2021

Vranjčijo ašikovanje !!!

Vranjčijo ašikovanje !!!

    Opis: Ja barem..., nikad' nisam čit'o, nit' čuo, da se vrane "pominjedu" u "neku, ljubavnu temu"..., neg' samo po "nečim, lošim"...

    "NeZnam" kako je "danaske", al' se sećam, da su nâs starije, iz "srbskog" terali da "utuvimo naPamet" i "deklemujemo", onu "kav" junačku, narodnu, epsku, a sve u "deseterac" - Boj na Mišaru:

Polećela dva vrana gavrana sa Mišara, polja širokoga, a od Šapca, grada bijeloga, krvavijeh kljuna do očiju i krvavih nogu do koljena.

    E..., a sad' pogledajte na "naslovnu stranu", jednu vranu ( "divani"... ) i jednog' poniznog' "vrânca", u "ašikovanje , kodNâs" u "Miloševo", na nekada'nji "korzo" !!!

    Složićete se "saMnom", da je to čista, ljubavna tema, a kako je tekla, "vidićete" kroz nekol'ko seledeći' fotografija, al' Vam do zadnje neću "kazati", šta je bilo "naPosletku" !!!

    I eto..., sve je "uRadijo", kako je "mislijo" da treba i da je najbolje..., al'..., vrana se samo "oKrenila" i "odLetila"..., a tek što je, za ljubav nastupilo "najLepčo, godišnjo dôbo" - proleće...

    "Cigurno" je "poMislijo":

    - Ko će njima "udesiti" ?!?

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora