NovoMiloševačka Slika dana - 11.05.2021

A kako je išla vakcinacija 1972-ge II ?!?

A kako je išla vakcinacija 1972-ge II ?!?

    Opis: Al' baš "pod obaveznim", prvo "priGledajte" jučera'nju NM Sliku dana, pa da možemo dalje !!!

    "Bijo" sam đak, u "šesti razred" osnovne škole, tako da sam "uTuvijo" 1972-gu godinu, kad' se desila epidemija veliki' boginja u "ondašnju, takoZvâtu Titovu Jugoslaviju" !!!

    "Brez" obzira, kak'o mišljenje imate "oTim" dobu i vlasti, al' u "pomenutu situvaciju", država je za mesec dana, vakcinisala 18 "milijona" ljudi i tako sprečila širenje bolesti, što je "spreću" ove dana'nje, kako sam napis'o - nakaradne, nesavesne i nestručne vlast , nedostižan reper !!!

    "ZaFaljujući" spiskovima, koje mi je "dostavijo" saradnik na ovaj "sajit" - Stojan Stôja Mesaroš, "ôdena" imamo "ekskluzivu", da vidimo, kô se sve, "ondak" vakcinos'o, te 1972-ge godine !!!

    Stôja je "ondak radijo" u "Borovo", "prodavnicu" za prodaju obuće, koja je nekad' bila, "di" je bijo" kafić King...

    Evo i njegovog', "ondašnjog" spiska:

    Na "naslovnu fotografiju", je spisak vakcinisani' iz Mesne "kancalarije", a "di" su oni, evo i spiska radnika Mesne zajednice:

    Od "kav oslabođenja", pa sve do početka devedeseti' godina prošlog' vêka, "sevoska glâva" je "bijo" Pajić Milenko - Bâba Milenko, koji je "kav bijo zapošljen" u "mlinu"...

    ..., al' je "radijo za selo"..., evo i njegove "firme":

    Nešto bi' sad' "naGlâsijo"..., "kav" što vidite, spiskovi su "ondak" râđeni il' "sas" pisaćom "mešinom" il' svojeručno.
    Ako pogledate naslovnu fotografiju, primetićete, da je râđena u "fôrmu" tabele ( preteča Ekscel-a ?!? ), "zaŠta" je bila potrebna pôsebna veština, iskustvo i "mlogo" vremena za izradu, jer je postoj'o samo jedan pokušaj - greška bi značila cepanje originala i kôpija na - četir' komada..., pa teraj "naNovo izPočetka" !!!
    Ova poslednja fotografija, "priKaziva" štampu pisaće "mešine", koja je imala "polak" crne, a "polak" crvene trake za štampanje, "soČim" je odštampana podvučena crta !!!

    NASTAVIĆE SE...

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora