NovoMiloševačka Slika dana - 06.10.2021

Slika izBeodre, sKrajom 70-ti, prošlog veka !

Slika izBeodre, sKrajom 70-ti, prošlog veka !

    Opis: "Komplektan" prilog, je posl'o saradnik iz Rabrova ( Srbija... ), Beodran poreklom, Kovačev Aleksa Lala, "naŠta" mu "mlogo fâla" !!!

    Ovu sliku sam uslik'o ( foto - aparat, sam dobio za uspomenu, od jedne švabice, 1971. godine, kad sam radio na moru, u Bečiće... ), krajem 70-ih prošlog veka i to u mom, bivšem sokaku ( pored Lizine kafane, dole... ), a na sliki je moj komšija priko puta Milivoj Parabucki, a ne mogu da prepoznam ko je traktorista. U pozadini slike, vidi se kuća Felbabovih ( mog školskog ) Ace (Šandora) i njegovog (pok.) brata Vase.
    Razlog što sam ovo uslik'o, je da pokažem, ovim "mojim" ovdašnjim srbijancima iz Rabrova, NA ŠTA SE MI VOZAMO, a oni na zaprežnim kolima, koje vuku krave. Ovde nisam vidio konje ( ni nasliku... ). Ovi moji srbijanci su priskočili konje, pa su mlogo kasnije, sa krava uskočili u traktore.
    K'o što se zna, ŠPEDITERE je proizvodila žel. radionica u Kikindi i oni su bili namenjeni za konjsku vuču, a pojavom traktora, ruda je prepravljena, pa su traktori zamenili konje.
    PS - ovaj traktor je marke ZETOR , proizveden 1966. god., a jačina 21 KS.

Copyright © - Kovačev Aleksa Lala - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora