NovoMiloševačka Slika dana - 25.10.2021

Plevna KARLOVO Dragutinovo - 270 godina III ...

Plevna KARLOVO Dragutinovo - 270 godina III ...

    Opis: I "drugi dân" programa, uveče u "Žitni magacin", program je otvorila otvorila Vlahović Teodora...

    ..., koji je "bijo zdravo, jâko" interesantan !!!

    Prva tema je bila - Srbi u Potisko-Pomoriškoj granici, Srbi u "VelikoKikindckom" okružju - koju je "obDržo" - Nenad Ninković, profesor istorije iz Novog' Sâda...

    Profesor je u govor', uvek posebno napominj'o, "di" su i šta su bili, naši "stariji, uTaj vremenski perijod" i to sve "izGlâve" !!!

    Drugi i završni deo ovog' obeležavanja, je prip'o "pevačkom drûštvu" - Stara Srbija, čiji je predvodnik - profesor Miša "Mijodrag" Blizanac, uz pratnju sveštenika - sveštenika Slobodana Vujasinovića, kao i profesora - Jovana Katića !!!

    Ovo tročlano pevačko društvo, je "pridKraj" nâstupa, diglo "sas" stolica", a naNoge" sve prisutne !!!

    Poslednja pesma, koja je ujedno i bila završnica ukupnog', dvodnevnog' programa, je bila ista pesma, "sas" kojom je dân ranije, "posla obdržanog" parastosa, za sve umrle i poginule i molebana za sve žive meštanke i meštane, kod krsta prve, pravoslavne crkve "uPlêvnu"..., Paorski, crkveni hor, pravoslavne opštine Dragutinovo, otpevao pesmu - Na mnogaja ljeta...

    Evo da i nji' čujete:

    I da "zaključujem..., koji" nîsu bili, opravdano il' neopravadano..., "štetovali" su..., al' se, eto, mâli tim "trudijo", da Vam "prinese", šta je sve tu bilo !!!

    NASTAVIĆE SE...

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora