NovoMiloševačka Slika dana - 16.01.2022

MAGARAC !!!

MAGARAC !!!

    Opis: Im'o sam sreće, pa sam u "osnovnu školu" od prvog, do osmog razreda, iš'o u Kaštilj . Svaki razred je im'o svoju "učijonicu", jedino, kad' se nešto neuobičajno dešavalo, postojala je, "kav" rezervna "učijonica" i to, kad' se stane "isprid" zgrade Kaštilja, prva dva "pendžera, dolena" levo, od glavnog ulaza...

    Jedino tu su, "naMesto" školski' stolova i stolica, bile skamije !!!

    U "jednu, tu skamiju", je moglo troje da sedi i tako smo "jedared" seli zajedno, "jaj", Marko Stokić ( sad' živi u "Kikindu"... ) i Nenad Neca Pančić ( sad' živi "uBočar"... )...

    Čas je poč'o, svi smo još znatiželjno "priGledali" detalje "poToj učijonici", kad' je i neko "odNas" trojice, "sas" prstom pokaz'o, na "uRezatu" reč - MAGARAC, po površini "astala" !!!

    To je nama tako bilo smešno, da nije bilo šanse, da ne primeti učiteljica Vida Njegovan, te je naredila da ustanemo i kažemo šta je smešno, "naŠta" smo se još više "smijali" !!!

    Ja sam se, "kav" prvi "odVâžijo", da kažem šta je bilo "po srêdi", pa su i ostali đaci počeli da se "smijedu", što je učiteljicu, još više iznerviralo, pa je "oGrajsala":

    Naravno, ja sam "kav" učiteljsko dete, "kući" izvuk'o "sîlnu grdnju" i "batina", za razliku od ostale dvojice, a čak je i Markov otac, zakaz'o "slikanje" nas trojice, kako "jašimo", na tri magarca !!!

    Bilo je tu svašta, magarci su bili nemirni, jer nisu bili iz iste štale, a čak je i Necin magarac poč'o da "beži", pa je i pao "sas" njega, "pri punim trkom" !!!

    Jedva nas je Markov otac, ipak nekako "uSliko", jer smo i mi, a i magarci bili "poPlašeni, kav" da smo opet, al' "ovaj pût" svi zajedno, bili na "divan", kod "diriktora" Živojina Žike Gagića !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora