NovoMiloševačka Slika dana - 26.02.2022

Banatcko Miloševo-Kikinda..., nekad šinobusom !!!

Banatcko Miloševo-Kikinda..., nekad šinobusom !!!

    Opis: "NeZnam" dal' ste se ikad', "vozali sas" šinobusom...

    ..., ja jesam i to najčešče na "relaciju": "Banatcko" Miloševo - Kikinda, a poslednji put, maja meseca, 2015-te godine, kad' je "bečkerečki" Foto klub CD13, "rešijo" da se provoza "njine" varoši, do Kikinde i "natrag. "Priključijo" sam im se na "beodransku, željezničku stanicu, koja se zvanično, "po željezničarskim zove" - "Banatcko" Miloševo Polje !!!

    Već "februvara" iduće godine, šinobus je povučen iz "savobračaja"i zamenjen "sas takoZvâtim" - Ruskim vozom...

    ..., "sas" kojim se, moram priznati, još nisam vôz'o...

    Pre "neki dân", sasvim slučajno sam "najIšo" na YT snimak, koji je još "oktombera" 2010-te, "naČinijo" Jožef Dudaš ( "po madžarski" - József Dudás...)...

    On je "po struki", mašinovođa na "željeznicu" i ter'o je šinobus, dok je postoj'o, posla čega je "pribačen" na teretni "savobraćaj". Baš kad' sam ga nazv'o "priko" telefona, ter'o je "dizelku" na "relaciju" Pančevo - Novi Sâd, "blizu" mosta "prikoTise", kod Titela !!!

    Kako smo se čuli, a on je o'ma' "uključijo" najjaču "serenu" što je ima i pošto mi je slučajno "bijo" otvoren "pendžer odKujne", čuo sam je i "priko" telefona, a i "sPolja"..., tako je "zdravo, jâko svirno" !!!

    "PriPoručijo" sam mu, da vozi pažljivo !!!

    "Odobrijo" je, da se snimak postavi na NM "sajit, naŠta" mu "mlogo fâla"..., pa evo prilike, da se "mlogi podCetidu" vôžnje "sas" šinobusom, na "pomenutu relaciju"...

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora