NovoMiloševačka Slika dana - 03.04.2022

Morate da glasate za nekog, a nije Vam po volji !

Morate da glasate za nekog, a nije Vam po volji !

    Opis: Znate i sâmi, da više "obšte" nije u "pitanje", dal' će biti "kake" nepravilnosti il' krađe glasova na "Izbore" u "državu na Srbiju 2022-ge !!!

    Žalosno je, što u "većinu slučajova", izbori više nisu slobodna volja glasača, neg' prinuda, ucena, pretnja, podmićivanje i tako tô slično...

    I za to ima leka, a evo i kako, što se i vidi iz priloženog' na "naslovnu", a i "sledeću sliku":

    Znači, kad' su "oni pokvareni", uzmite im sve što Vam "nudidu" il' su Vam već dâli il' obećali i na "glasački" listić' naprav'te Vaš izbor !!!

    P.S. - što se zakona tiče, stvari su tu jasne !!!

    Davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem Član 156 KZ

    (1) Ko drugome nudi, daje, obeća nagradu, poklon ili kakvu drugu korist da na izborima ili referendumu glasa ili ne glasa ili da glasa u korist ili protiv određenog lica odnosno predloga, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
    (2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko zahteva ili primi poklon ili kakvu drugu korist da na izborima ili referendumu glasa ili ne glasa ili da glasa u korist ili protiv određenog lica odnosno predloga.
    (3) Ako delo iz stava 1. ovog člana učini član biračkog odbora ili drugo lice u vršenju dužnosti u vezi sa glasanjem, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
    (4) Poklon ili druga korist oduzeće se.

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora