NovoMiloševačka Slika dana - 27.07.2022

Au..., sad sam gotav !!!

Au..., sad sam gotav !!!

    Opis: Polovinom devedeseti' godina prošlog' veka, u "letnje mesece", kad' je ovako, "kav" sad' vrućina, nâs nekol'ko porodica, smo kampovali "na kanal" DTD, po nedelju dana i to je prijalo i "dečurliji", a i nama starijim'...

    I tako jedne godine, "jedan dân", su dvojica morala da odedu do "Bečkereka", da "rezervišedu" letovanje na "more", pa smo i' zamolili, da kad' su već tamo, "kûpidu mâlko" piva nepasterizovanog' iz pivnice pored Begeja. To pivo se točilo direk' iz cisterne, termički neobrađeno, bilo je mutno, nije tako "rêzilo" i bilo je prijatnog' mirisa i ukusa..., vrlo pitko !!!

    Natočili su oni, tri "kanzistera" po dvâdes't "litri" piva, od čega su jedan ostavili u "selo", a dva su doneli u kamp..., tako "okolo pôdneva"...

    Šta da Vam kažem i "oPisivam", neg' da nam je bilo malo ti' četrdes't "litri" piva, pa je "doDoveče" neko iš'o po još onaj jedan "kanzister" iz sela !!!

    Kad' je počelo da se "smrkava", mi muški smo sve više "bandrcali", pa je jedna od supruga, u jedan mâ', tol'ko "ograjsala", da je uzela punu kriglu tôg' piva i polila muža !!!

    Pošto je "bijo utrnut", nije se ni "trgno" od 'lâdnog' piva..., neg' je samo "sTêškom" mukom, "poLagano izGovorijo":

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora