NovoMiloševačka Slika dana - 12.08.2022

Mi milošefčani smo imali, kav vedžbu zaZimu II

Mi milošefčani smo imali, kav vedžbu zaZimu II

    Opis: Sad' u "uftornik", smo mi "milošefčani", imali "vedžbu zaZimu", kako to već "odâvna naJavljiva firer države na Srbiju" !!!

    Ako niste, OBAVEZNO "priGledajte" prvi deo ovog' serijala, tako što - KLINETE ÔDENA !!!

    "Posla" neoba'ljenog posla kod berbera, sam "očo" u jednu kasapnicu, da kupim "mrsne sirovine" za pasulj. Čim me je "trgovkinja vidila" na vrata, o'ma' mi je "viknila":

    Znači..., fikalna kasa nove, najnovije generacije, na kojim' je neko od naPR'Dnjaka, "debelo oGazdijo, neMož" da radi "brez štruje, kav" ni čitač platni' kartica, u dvâdes't i "prvi vêk" !?!

    Sreća moja, da je "kantar" još "râdijo", pa sam mog'o da "pazarim", al' trgovkinja mi je kazala, da neće još dugo raditi, pošto mu je "slaba baterija", a kad' se i on ugasi - "zatvaradu kasapnicu" !!!

    Sledeći problem je "bijo", da ono, što sam ja "tražijo" da kupim, jednostavno više "neStiže, otKad" je "država na Srbiju", uvela ograničenje cena mesa !!!

    I šta ću..., "vidijo" sam u "poluPrâznu, lâdnu vitrinu", da "imadu" tri dimljena, svinjska pâpka, pa sam i' "kupijo" !!!

    Čim sam stig'o "kući", onako u "polumračnu kujnu", sam "metno šepru" potopljenog' pasulja, da se kuva..., al' cvrc..., nestalo je i gâsa za kuvanje !?!

    Nema "štruje"..., nema "robe"..., nema "gâsa"..., pa mi se otelo iz "ustiju", onako "po lâloški":

    - E je*êš pos'o !!!

    NASTAVIĆE SE...

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora