NovoMiloševačka Slika dana - 14.06.2023

Maturanti 2023 - Vojvodino moja paorska !!!

Maturanti 2023 - Vojvodino moja paorska !!!

    Opis: I još 'edna generacija, maturanata naše OŠ Dr Đorđe Joanović, je "očila uSvêt !!!

    Kroz selo se "proČulo", da je na "oprošćajno", bilo "zdravo, jâko, mlogo posetijoca" i da je bilo i veselo, a i tužno i to istovremeno !!!

    Ono što je sve "dirnulo u srce", je "bijo" izbor teme i pesme maturanata, a što je "oVekoČovečijo", saradnik na ovaj "sajit" - Branislav Cucić Cule...

    ..., a to je bila Vojvodina !!!

Ko "neZna" il' nije razum'o tekst pesme, glâsi ovako:

Život se često sa mnom poigra il' dizgine otme k'o at u čezama, pa teškim drumom digod odjuri i kola vuče dok se ne umori. Pomislim nekad da sam izgubljen, i vidim Bačku, Banat, vidim Srem. Tu je moja Tisa, tu je i moj dom, ovde sam rođen, i ja sam tu na svom. Ma da se nebo i zemlja okrene, ovde sam rođen i nigde ne idem! Ovde su davno moji dedovi beskrajne njive orali. Moju ću decu i ja učiti kako te treba čuvati, k'o što je mene moj bâba nekada, Vojvodino moja paorska. Ponekad zimi kad sneg se zabeli il' nebo mesec k'o fenjer upali, širom se Tisa k'o mače proteže, pa sanke jure di pogled doseže. Pa više ne znam da l' sam izgubljen, i vidim Bačku, Banat, vidim Srem. Tu je moja Tisa, tu je i moj dom, ma ovde sam rođen, i ja sam tu na svom. Ma da se nebo i zemlja okrene, ovde sam rođen i nigde ne idem! Ovde su davno moji dedovi beskrajne njive orali. Moju ću decu i ja učiti kako te treba čuvati, k'o što je mene moj bâba nekada, Vojvodino moja paorska... Vojvodino moja rođena... Vojvodino naša jedina...

    Autor pesme je Miodrag Miša Blizanac, koji je "bijo" gôst nâs "milošefčana", prilikom obeležavanja 270-st godina naseljavanja Karlova !!!

    "Ondak" su "odPevali" i ...

    Dragi, naši maturanti..., važi i "zaVas" i za Vaše roditelje i rođake i kumove i komšije i "dâljnje" komšije i prijatelje..., pa i za neprijatelje..., samo "zaTo", što smo mi vojvođani tak'i:

    - Na mnogaja ljeta !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora