NovoMiloševačka Slika dana - 28.08.2023

Da sam ondak znao, neBi ni pokrećo Gôspojinu !!!

Da sam ondak znao, neBi ni pokrećo Gôspojinu !!!

    Opis: 1994-te, sam se "kav precenik" ondašnje, "opozicijone obštine", jedne od "četrnajst", od ukupno sto osamdes't dve u "Srbiju, usudijo sas" saradnicima, da organizujem PRVU PARADNU REVIJU KÔNJA, u čâst "gradcke" slave, Velike Gospojine...

    "Plekatu" je slučajno pronaš'o na "kikindcki buvljak", saradnik na ovaj "sajit", Arsenov Milinko...

    "PodCetiću", da je to bilo "dôbo" strogi' "sa'kcija", žestoke "iperInflacije", ratova i da ne nabrajam dalje..., al' eto, ipak smo stvorili tradiciju i kasnije jednu od najveći' manifestacija u "Vojvodinu", a i šire !!!

    "PriTrčaću sas" krâtkim ôpisima program..., "jaj" i Janoš Mesaroš, smo "prid" otvaranje njegove izložbe, u "Galeriju" Selo, zajedno birali muziku, za doček "posetijoca. Sutridan" na doček gostiju, se o'ma' "vidilo", da će odziv biti "zdravo, jâko" velik' !!!

    Zvonko Bogdan, nam je "bijo" drâg gôst i "kav" pevač, a i "kav" poznat' ljubitelj i odgajivač kônja. Čak i "danaske", kad' posetim Tiski kej u "Novim" Bečeju, mi se čini, kako još "odJekiva" njegov glas i muzika Velikog tamuraškog orkesta RTV. Kad' su završili nastup, Zvonko me je pozv'o na binu, "pružijo" ruku i "zaMolijo" da otvorim Prvi reviju paradni' kônja !!!

    Uz pomoć naši' i "radijo" amatera iz Mezetura, smo "kav, podPîsali" Povelju o bratimljenju, naše dve "obštine" !!!

    Još 'edan deo programa, "neMogu" da zaboravim, a to je Banatcka svadba - Venčanje na Tisi, to jest', venčanje "14-jst" bračni' parova na veliki splav, pored keja. Po ondašnjim "ovlašćenjima, precenik obštine" je mog'o da "venčava", tako da sam i tô, "sas" velikim zadovoljstvom očit'o i "obavijo" !!!

    Proglašeni su pobednici, "obdržan" je i kulturni program u "letnji anfiteatar", uz još mlogo "mlogo" uspomena...

    "Kav" što sam "naPomenijo", Bogu "fâla", tradicija je nasta'ljena i kasnije je Milivoj Miša Vrebalov, tu manifestaciju, "digno" na "višlji" nivo, uspevši da poveća broj posetilaca, ne nekol'ko desetina 'iljada !!!

    Što ovo sve pominjem ?

    Prvo..., 29-ta Revija paradni' zaprega...

    .., je "odKâzata, navodno zbog svinjske kuge !!!

    "Taki" problem sam im'o i 1996-te, pa sam nazv'o "ministera poljaPrivrednog, divanijo sas šNjimena" i "dobijo" odobrenje za "obdržavanje", jer konji i "svînji, nemadu", ama baš nikak'e veze, "sas" pomenutom bolešću !!!

    I "uOstalim", u Mokrin' je na Priobraženje ( 19-og' ovog'... ), "obdržat" - 14-ti SELJAČKI PARTI. Šta je i kako je organizator "dobijo" odobrenje, možete "viditi", ako - "KLIKNETE ÔDENA" !!!

    Dalje..., pogledajte molim Vas lepo, a ko je "sinoćke" "bijo glavni" na "Gôspojinu"..., jednostavno rečeno..., jedna "žviždoljka" i jedan "drogeraš" !?!

    Baš, baš..., lêpi primeri za decu i omladinu !!!

    Ranija "obštinska rukovodctva" su mesecima "prid Gôspijinu", razmišljali, koga da "dovededu", a sad', samo im "saopštidu" - pevaće tâ i tâj !!!

    Poznato je i štô...

    ..., "žviždoljki" je "izPlaćeno milijon iPo" evra iz Telekoma, samo da bi jâvno ogovarala, one što joj "kâžedu" i pevala tamo "di" joj "kâžedu" iz naPR'dnjačke "sekte" !!!

    Slično je i "sas drogerašom, sTim", što su njemu "skinili sudcke" izvršitelje, "sas" kuće i plenidbe !!!

    Ni slučajno nemojte pomisliti, da su oni tu došli, "zaBadava" da sviradu..., ne..., plaćeni su iz "siromaškog, obštinskog" budžeta, što znači još "prîde" njima !!!

    A za naš miloševački Dom kulture, evo već godinama, nema ni' dinara u budžet' !?!

    Têška bruka i sramota !!!

    Da sam "ondak" znao, "neBi" ni "pokrećo Gôspojinu" !!!

    

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora