NovoMiloševačka Slika dana - 10.01.2005

Gasifikacija...

Gasifikacija...

    Opis: Na "sliki" je gasna stanica u centru Beodre.Većina domaćinstava od 1987 godine, za grejanje i kuvanje, koristi "prirodni" gas. Tada je izgrađena gasna instalacija kroz selo, koja je trebala biti davno pre toga završena, no tadašnji opštinski političari, ljubomorni na vodeću ulogu Miloševa, što se tiče standarda ( nije da se "falimo", al' prvi smo imali vodovod, kanalizaciju itd... ) su to jednostavno zabranili.
    Početkom sedamdesetih godina prošlog veka, pri Mesnoj zajednici je bio formiran - Odbor za gasifikaciju naseljenog mesta Novog Miloševa, koji je obišao nekoliko retkih mesta u Vojvodini, koja su već tada, koristila taj "energenat". Zaključak je bio jednoglasan - uvodimo gas.
    Posle uspešnog dogovora u MZ, sa "diriktorima" Naftagasa iz Novog Sada ( 80% troškova "plaća" Naftagas, ostatak selo... ), "prigovarači" su se "priselili ispred Lovca" ( čak su i konobari postavili bele "čaršafe" na "astale"... ). Razgovor, uz opuštenu "atnosferu" je iznenada prekinuo dolazak "besne limuzine", iz koje izađe ondašnji predsednik Opštinskog komiteta Saveza komunista ( kumančan... ), a iza koga je "trčkao" jedan "nagrađeni miloševčan" ( objašnjenje: "laktaš", koji je više smetao, "neg doprinosio", pa je "ondak" "nagrađen", tako što su mu "namestidu poso" i državni stan "uopštinu", "rigion", a za "šampione", po mogućnosti što dalje i u pokrajinu, republiku čak, samo da "odedu"..., naravno - uz časne izuzetke... ). Dotični priđe ( onaj "naš" i dalje šeta nervozno iza njega levo - desno... ) i odma' poče tonom "ko na mitingu":

    ...i okrete se i ode. Onaj "naš" pobedonosno pogleda u sve prisutne i otrča za njim, a tadašnji predsednik MZ Baba Milenko reče:     "Ijopet" smo prvi "napravili gas", desetak godina kasnije, al' "ovog" puta "o trošku" sela...
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...