NovoMiloševačka Slika dana - 11.04.2005

Dobre mušterije...

Dobre mušterije...

    Opis: U većini miloševački' "domaćinstava", roštilj se "raspali" nedeljom uveče...
    Nikola Škorić je bio najbolji knjigovođa "uOpštinu" - "maher", svi su mu to priznavali. Bio je strastven' ljubitelj fudbala i pod njegovom "palicom", naš fudbalski klub Vojvodina, u istoriji dužoj od sedemdes't godina, je postig'o najveće uspehe. Isto tako je bio i veliki gurman - "šnjim" kad čovek sedne da "je", ma kako je sit, o'ma' ogladni i "zdravo dobije" apetit ...
    Ja sam bio "kav" programer, Nidža "kav" knjigovođa ( ni ja, ni on nismo završili odgovarujuće škole, no uspeli smo - on nije im'o veze "sas" računarima, ja "sas" knjigovodstvom, al' je on meni "govorijo" šta treba, ja to "napravim" i "ispadne" dobar knjigovodstveni program... ). Tako Vam se "jaj" i Nidža, početkom devedesti' godina prošlog veka, "jedared zadesimo uKikindu", letnje nedelje, oko 8 sati, da "instališemo" knjigovodstveni program u "jednu firmu" ( tad' su novopečeni "bizmismeni" bili "furtom zdravo" zauzeti, te su jedino nedeljom imali vremena... ).
    Naravno, "malko" smo "uranili", da bi "uvatili" fruštuk, pre neg' što odemo na "instalaciju", kad ono, "uta" vremena "uKikindu" nedeljom "prepodne" ništa nema da se "je" - burekdžinice zatvorene, hamburgeija nije ni bilo, Dom JNA zatvoren, hotel Narvik isto tako i mi očajni "teraj" prema pijacama u nadi da će tamo "išta biti". Kad, na "ćošak" pre pijaca, "terasla sas posta'ljenim kafanskim stolovima i slanicima na belim uštirkanim čaršafima". O'ma' mi "tu" i na "vrata" se maltene "sudarimo sas kelnerom" i Nidža, skoro da zaplače, objasni da mi "celo jutro" tražimo nešto da "jemo uKikindu", a baš sve zatvoreno, čupajući "sas desnom rukom šiške na zalisku" ( to mu je "bijo ciguran" znak da je gladan il' nervozan... ). A "kelner" - pravi Kikinđan: mali, debeljuškast, "bezvrat" kaže ( "po kikinski" je lako "divaniti" - ako je reč kraća, "ondak udarite" neuobičajano "dugačak" naglasak na prvi samoglasnik, a ako je duža, "ondak" na "neki od srednji'... ):

    Kad je Nidža poč'o da nabraja, a "sve mu čorba ide na usta":     Jedva mi dočekasmo "narudžbinu", kad "stigne kelner", "počne" da je "slaže po astalu" i veli:     "Opalimo" mi to ( što ja nisam mog'o, Nidža mi je pomog'o - kaže, pa šta ti je to malo... ), dobro "častimo kelnera, zafalimo" i odemo...
    Kroz jedno tri nedelje, opet "jaj" i Nidža na "instalaciju", kod nekog drugog "kikinskog bizmismena", opet nedelja, al' sad' nema "lutanja - pravac kod onog našog". Verovatno smo mu bile "dobre" mušterije, kad nas je, od ko zna kolk'o 'iljada "mušterija upamtio" i čim nas je "vidijo, ni' zdravo, ni' dobar dan" - neg':
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...