NovoMiloševačka Slika dana - 16.05.2005

Meter na kantar...

Meter na kantar...

    Opis: Za nas "kažedu":

    Da objasnim..., "mêter" je merna jedinica, za sto "kîla žive vâge"....
    Ima još 'edna, slična izreka:     "Kav" što vidite "naSliku", moj ûja je baš pravi Lala, po "obaDva" osnova..., "priBrojte giviktove naTas"..., samo onaj veliki "poKaziva" sto "kila", taj je glavni, to je međunarodna, osnovna jedinica za meru Lâla, al' tu ima još i pokoji sitniji, a i "kljunovi naKantar" nisu izjednačeni - na štetu su ujaka, mog'o bi tu stati i još po koji "mesingani" !!!
    Jedne zime smo mi "Belićovi" i Baštovanovi ( Apašovi... ), od Râdnovi' kupili jednu matoru krmaču ( dva "iPo mêtra"...), da napravimo "malko" kobasica. "KodNji" smo je "pripušili", pa "ondak" doneli "kodNâs", da je izmerimo. Kako je bila velika, "naKantar" smo "metili" vrata "odŠupe", pa iznivelisali i sad' za prôbu, trebalo je da stane "naKantar" jedan od "njini" i jedan "odNâši"...
    Ujak je pit'o Stevu Radnova, kolk'o ima "kila, naŠta" mu je "odGovorijo" da ima mêter i kad' je stao "naKantar", kljunovi" su se izjednačili,"sas, kav" glavnim "giviktom" !!!
    U to "dobo" sam "vâgo", baš tol'ko ( sad sam još "veći Lala" i od ûje... ), pa sam i ja "poTvrdijo ispravnost" merenja !!!
    "Malko posla", brat Mile me "poTapško poLêđi" i kaz'o:
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...