NovoMiloševačka Slika dana - 19.06.2005

Raspust...

Raspust...

    Opis: Zgrada Osnovne škole Dr Đorđe Joanović...
     "Desio" se još jedan školski raspust - da ste samo mogli juče da vidite klince kad su izlazili iz škole...
     Za maturante će ovaj prostor ostati zauvek "urezan u sećanje" - ode "uSvet" još jedna generacija Miloševčana. "Sas" druge strane, "starija grupa iz zabavišta" jedva čeka jesen, da bi krenula u prvi razred...
     Kad' sam "bijo" srednjoškolac, svaki dan sam putov'o u Novi Bečej, Autobanatovim "aftobusom", čiji je "šofer bijo" Mika "Kumančovan" ( meštanin iz Kumana... ). "Brez" obzira dal' je kiša, sneg, led il' magla, uvek je "dolazijo" na vreme, a "aftobus" mu je uvek "bijo" čist i izgled'o je "kav" da je sad' "iziš'o iz fabrike". Teško onom ko je "pravijo" nered - taj više "uTu školsku godinu", nije mog'o da putuje "sas šnjimena", mor'o je da ide predhodnim "aftobusom".
     "Jedared" smo se vraćali iz Novog Bečeja, bila je gužva, pa sam staj'o tik iza njega, kad' on ugleda na "jednu" njivu paore kako "kopadu" kukuruz, pa je "pofalio" taj "kumst", kaže kako mož' da kopaš kol'ko 'oćeš, pa "ondak" sedneš "uLad", odmoriš, pa nastaviš, a on uvek mora da se bori "sas" vremenskim uslovima i tačnošću, te da su mu vožnja i škola, dve najteže stvari u životu. Pitam ga - što škola, a on "krene" monolog:

 • Jao..., ja nikad' nisam vol'o školu - jedva sam završio osnovnu, pa posle "tekstove" za vozački ispit. "Posla" su me terali da "moram da završim" za VK vozača, pa je to meni bilo zdravo strašno; sve sam 'teo da "batalim" u jedan momenat. Kad sam "izišo" na ispit iz matematike, "zdravo" sam se "osramotijo" - znaš, ja i dan-danas, baš "neznam" tako dobro tablicu množenja, pa uvek sabiram u sebi i brojim "naPrste": 8 i 8 su 16, plus 8 24, plus..., tek me učitelj "prikine", a ja "ondak" ispočetka..., ej..., jedva sam "ispliv'o" - SAD DA ME OPET "TERADU" U ŠKOLU - NIKAKO "NEBI" PRIST'O, PRE BI IŠ'O DA KOPAM PO "CELI" DAN!!!
 • Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...