NovoMiloševačka Slika dana - 01.12.2005

Čuvene bočarske krivine...

Čuvene bočarske krivine...

    Opis: Najopasnija krivina na putu "zaBočar"...
    "IjAko" smo "posred", râvne Vojvodine, ima tako neki, teški' krivina po "drumovima", da su baš za čuđenje. "NaSliku" vidite novu trasu puta, "sas" blažom krivinom, a u "pravac" je stari put, koji je "ondak" pod maltene devedes't stepeni, "odJedared skrećo uLevo"...
    Moje "društvo" iz momački' dana, je često išlo "noćom uBočar" il' zbog lepi' devojaka il' zbog provoda, u čuvenu kafanu - Zelengora, "di" je uvek bila dobra kafanska muzika, na čelu "sas" tamburašom Pištom. Bočarci "kav" i svi bosanci, su uvek bili veseljaci i raspoloženi za zajedničko veselje, al' po potrebi i za dobre kafanske tuče - "kav" po kaubojskim filmovima...
    Kad' smo "položili" za "aftove", jedan od kriterijuma za titulu dobrog vozača, je "bijo" - kol'ko brzo možeš da izvučeš onu čuvenu bočarsku krivinu", pa smo svi tamo "vedžbali".
    "Jedared, uTa vremena" u "kafanu" Zadružnog doma, ćutke nam se za "astalom priključijo", više "pûti" pominjani Slobodan Isakov ( "ot" Perkovi'... ), "opatekar" ovdašnji. Kad' je "stala muzika", poč'o je da ispituje:

    Počela je rasprava u kojoj su svi učestvovali i konstatovali - "da se može" !!!     Opet je počela rasprava "sas" zaključkom da se i "to može", a Slobodan je "ondak" kâz'o:
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...