NovoMiloševačka Slika dana - 06.03.2010

NM labudovi !!!

NM labudovi !!!

    Opis: Dve stvari:

 • Prvo..., dal' se sećate "dvaju" Slika dana, a na koje smo Vam "predctavili" Karlovačke jamure i njenu poslednju Vilu Panonskog mora ?
 • Drugo..., dal' se sećate serijala Slika dana, kojim je "predctavljena" NajLepča NM ZOO "avlija", "di" smo Vam "uDrugi" nastavak
 • , prekazali "Baću":

      ..., uz sledeći tekst:

      Do pre "atprilike" sto godina, a pre isušivanja bara i močvara, ova vrsta "labudova je obitavala na ove naše prostore", što znači da je i ovaj mužjak pravi Lala !!!

      To je evropski labud GRBAC, a dobra vest za "danaske" glasi ovako:

  - LABUDOVI SU NAM SE VRATILI !!!

      Ni najstariji meštani Karlova, a koji su rođeni "sPočetkom" dvadeseti' godina prošlog' veka, se "neSećadu" da su ikad' "vidili" labudove u "karlovačke jamure" !!!

      "PrekLane" je bilo tri, "lane" pet, a ove godine je došlo čak - sedam "labudóva" !!!

      Obrat'te "na pažnju", na labuda "sas" dignutom glavom, koji jedini ima siv, skoro crn kljun, dok ostali "imadu" crvene. Na "sledeću fotografiju" je taj pomenuti skroz desno...

      "Mlogi idedu" na "jamure" da i' "vididu", a čak su i vaspitačice iz karlovačkog "zabavišta", vodile "dečurliju" da i' i "vididu", a i naravno, "uPamtidu" !!!

      Za one koji nisu iz Miloševa, a "oćedu" da "dođedu" da i' "vididu", orijentir je silos kod karlovačke željeničke stanice, poznato vašarište i prostor odatle, pa sve do "bašajidckog" druma...

      Svi mi "Milošefčani", smo "zdravo jako ponostni" i "zdravo jako volemo", što su "se rešili", pre jedno desetak dana, da baš "kodNas sLetidu", a ne "negdi drugdi !!!

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...