NovoMiloševačka Slika dana - 22.03.2010

Strogi majstori su bili !!!

Strogi majstori su bili !!!

    Opis: Točak "ot" bicikla, spreman "za majstora", da mu promeni "špice" i nacentrira ga !!!

    Jedna od nekada'nji "radijonica" za 'opravke biciklova je bila, kad' iz pravca centra, skrenete levo u "sokak" Sonje Marinković, o'ma' treća kuća "sas" desne strane. "Vlasnik" joj je "bijo" Imre Baracjoš, inače kolar "po struki", koji se na vreme "priŠaltovo" u "mekaničare", kad' je "vidijo", da njegov zanat nema budućnost'. Inače, nije se nikad' "ženijo", pa je "uTu kuću, živjio sas" sestrom Veronkom, koja se isto tako nije udavala...
    Vol'o je da "tera šalu", pa je tako recimo, kad' bi "sokakom prolazijo" Gruja Mirosavljev - Kočić, im'o pripra'ljen pravi kočić, pa bi ga "kav" slučajno udar'o "sas kalapačom uZemlju" !!!
    Kad' bi "prolazijo" Sever Arsenov - Svirac, on bi uzim'o metlu "uRuke" i "pravijo" se, da "kav" svira u tamburu !!!
    Jedino ga je, što ono "kažedu - živog jeo, izvesni" Proka, koji bi još od "ćoška" vik'o:

    E "ondak" bi majstor Imre momentalno zatvar'o "radijonicu", komentarišući:     "Dečurliji" je bijo omiljen, jer je u "jednu drvenu kutiju", uvek im'o "priPraljene", zelene, "takoZvate - paprene bonbone", onako blago posute "sas praškastim", belim šećerom, koje je il' sâm "delijo" il' "govorijo" da se sami "poSlužidu"...

    "Sas" mušterijama je uvek bijo "strogo" poslovan. Više "puti" sam "kav deran, nosijo" točak "ot" mog' bicikla, a da mu "promeni pokidate špice" i nacentrira ga. Svaki put bi mi rek'o da sednem na stolicu "isprid" njega i prvo što bi me pit'o, bilo je - čiji sam ?
    "Ondak" bi me "pažljivo" sluš'o i "gledijo" ispod "šilta ot" kačketa, a kroz jaku "dijoptriju ot naočári"...
    Kad' bi mu kaz'o da sam - sin Batuša Belića i učiteljice Selene, on bi značajno i "sas odobravanjom" klim'o "sas" glavom i tek "ondak" bi mi "primijo" pos'o !!!

    E..., "poslednji put", kad' sam "bijo" kod njega, "posla" pomenutog', obaveznog' dela "divana", uz'o mi je točak iz ruku, "metno" ga na kolena, iznad koji' je od "člankova", pa do vrata im'o "kožnju", radnu kecelju i poč'o da broji "buše ot" nedostajući' "špica". U "jedan momenat" je nekako zamišljeno, "sas" kažiprstom "priš'o priko buše" za ventil, pa je i nju "uBrojo, naŠta" sam "kav" prâvi "znâja" reagov'o:

    A on me je maltene ošin'o "sas" pogledom, gurno točak "uRuke" i kaz'o:
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...