NovoMiloševačka Slika dana - 26.08.2011

USFV Teodor Pavlović na kanal DTD III...

USFV Teodor Pavlović na kanal DTD III...

    Opis: Na tri stvari moramo da Vam skrenemo pažnju, pre neg' što nastavimo "sas" dana'njom NM Slikom dana: prvo "priGledajte" prvi nastavak, pa "ondak" drugo, "priGledajte" drugi nastavak ovog' serijala i "trećo", važi i dalje, ono od "jučeraske":

    VAŽNA NAPOMENA - ako ste gladni, bolje bi Vam bilo, da se prvo dooobro "naJete", pa tek "ondak" nastavite "sas" "čitanjom daljnji redaka !!!

    Riba se na "talandru" pekla po principu - PPP: puni...

    ..., prži...

    ... i prazni...

    Slično je bilo i "sas kremenadlama"...

    To Vam je čist - "tefter" ( zepter...) način pečenja "kremendali, brez mašće" i ulja !!!

    A šta da Vam tek kažem za pečena jaaajaaa "naOko", pa i na čelo i "naNos" !!!

    I tako jedno tri-četir' "nasada" !!!

    Ono što je "Vašog" nadzornika oborilo "sas" nogu je - omlet...

    ... i to onako "brezLeba" i brez pribora..., samo "sas" prstima - aaajaaoov !!!

    Tamo kad' se krene "sas" jelom, nije lako stati..., a "je" ( jede... ) se u više smena, pa sve "neMož" ustati "sas astala" i dočekati smenu za "astal"...

    "Posla" tak'og jela, ne vredi ni prati ruke, jer "bidnete umazati" do čela, vrata i "lakáta", pa se više isplati da o'ma' "bućnete" u kanal' !!!

    Kaaaže Mile Đukičin Bumbar, sas" pomenutog Bumbarovog salaša...

    ..., čija je unuka takođe "falklorašica":

 • Svi mi pazimo "naNašu" decu..., eto..., kaže meni moja unuka - deda..., "neMoj" da "pušćaš izŠtale" onog', našog' "bestnog" bika... i eno ga, već drugi dan je "vezat uŠtalu" !!!
 •     I eto tako su se naši "falkloraši", lepo proveli i odmorili na kanal' DTD...

      Ako... i zaslužili su..., a već "sas" početkom "sektembera, krećedu" naporne probe...

      Važno je "naPomeniti" da za ovo kampovanje, naša Mesna zajednica nije dala ni jedan jedini dinar ( mada se u slične prilike prilično "isprsi"... ), "kav" ni za putovanje za Italiju, "di" su "predctavljali" Srbiju, Vojvodinu, Banat i naravno Novo Miloševo...

      I nije kraj..., od meseca maja im nije ni jedan jedini dinar uplaćen, "ijAko" je odlukom Saveta, mesečna obaveza za redovno "fukcijonisanje" ovog udruženja iznosi trides't 'iljada dinara, a još i postoji dug od "raniji meseci" !!!

      Paz'te..., nije reč o "brezParici", neg' o volji, da tako kažemo, "vrhuške" Mesne zajednice, koja broji svega "petero" ljudi, koji su na "fukciju", a ima i' i koji nisu, pa opet "odlučujedu" ko im je miljenik, a ko nije, kome će dati "novce", a kome "nećedu", kršeći zakon i odluke pošteni' članova Saveta Mesne zajednice...

      Postoji i odluka, a na predlog "Vašog natzornika", da se pre svakog Saveta podnese "financijski" izveštaj o prilivu i utrošku "novaca" izmeđ' dve sednice, međutim i to se izbegava !!!

      Postoji i "jednoGlastna" odluka iz maja prošle godine, da se sednice "obdržavadu" najmanje "jedared" mesečno, što se uporno krši, pozivajući se na nevažeći Poslovnik o radu, koji "kaže" - najmanje "jedared" u tri meseca, mada bi "vrhuški" više odgovoralo da "bidne" i ređe, a najviše ni da "neBidne", pa da se više "neMučidu sas" legalno izabratim članovima Saveta...

      Nije to slučaj samo "sas" USFV (Udruženje Seoskog Falklora" Veterana... ) Teodor Pavlović, neg' recimo, "dirigenatkinji" Kamernog hora EHOS, je odlukom Saveta Mesne zajednice, mesečno dodeljeno deset 'iljada dinara, što se jednostavno izbegava već više od godinu dana, od zadnje isplate. Takođe je potrebe pomenutog hora, postoji odluka iz "decembera" prošle godine, za nabavku elektičnog pijana, koji bi se "koristijo" za našu decu u "Osnovnu muzičku školu", što se takođe ne poštuje, čisto iz nekakve obesti i dokaza o političkoj moći !!!

      Jednostavno tak'o ponašanje, se "neMož drukčije" objasniti !!!

      Postoji još i čitav niz odluka, koje se voljom "pomenite vrhuške", nezakonito "izbegavadu, oČim" ćemo u neke naradne NM Slike dana...

      "oTim" smo već pisali "naSliku" dana od 09.08.2011-te, te i ovom prilikom molimo meštane "sas" pravom glasa, da svojim "podPisom poDržidu icinijativu" za "razPušćanje postojećog" Saveta Mesne zajednice i "razPisivanje" novi', prevremeni' izbora, "oktombera" ove godine !!!

      Izmeđ' ostali', svoj "podPis" možete dati, u - PC-dućan BeoDra S.T.R.

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...