NovoMiloševačka Slika dana - 04.01.2012

Štručnjak za uništavanje ćoraka !!!

Štručnjak za uništavanje ćoraka !!!

    Opis: "NaSLiku" je pravi, pravcati ćorak, "kaliber" sedam "zapeta" devet milimêtara, iz ko zna koje vojne, "mirnodobcke vedžbe, obdržate" pre nesrećni', devedesti' godina prošlog' veka, kad' su počeli da "fijučedu" pravi "metkovi"...

    "Ćorkovi" su se dugo "vukli" po šupama, tavanima, raznoraznim ormanima, a naročito su bili "opastni", kad' bi i' se slučajno "dečurlija" dočepala, jer "zaNji" je to bila "sIgračka", a ne "mogućo, pogibeljno sredctvo"...

    E, baš "izOTi" razloga, jedan naš domaćin ( kog' "neSmêmo" imenovati... ), je "rešijo", da sam uništi nađeni ćorak, a u "njegovu, malu radijonicu" !!!

    Dobro ga je "stegnijo" u "štrafcug", uz'o je "kalapač sas špicastim vrjom, naCiljanijo" na "kapistlu", jako "zaMano" i "trefijo izPrve" !!!

    "Puknilo" je baš "zdravo jako", al' avaj - čaura se "otela" iz "štrafcuga", pa "rasCoplia" majstorov vr' palca i nokta na "polak, kav" i arkadu iznad desnog oka i nastavila da rikošetira po zidovima "radijonice" !!!

    Ta šta da Vam kažemo..., kad je onako "krvav" iziš'o iz "radijonice, izgledo" je "kav molovani" đavo, što se "naravski", brzo pročulo kroz selo !!!

    Nije kraj priči..., ima dalje !!!

    Znate i sami, a i "cigurno" čujete, kako u "ove praznične dane pucadu" petarde i tamo "di" treba, a i tamo "di neTreba" !!!

    Pre nekol'ko godina, "pridVeče", uoči sâmog dočeka nove godine, onom našom domaćinu "sas" početka priče je "zaZvrjijo" telefon:

 • 'alo..., jel' to - štručnjak za uništavanje ćoraka..., naš'o sam nekol'ko ćoraka..., pa sam "ondak" montir'o "štrafcug" na ogradu od "terasle", a imam i "kalapač sas špicastim vrjom"..., pa bi vol'o da dođeš, da "pukneš" koji put..., kad' prođe ponoć..., "cigurno" će se čuti jače, neg' one petarde.., 'alo..., 'alo !!!
 •     Možete misliti, "kaki" je "bijo" odgovor..., kad' nije za "priPričavanje"...

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...