NovoMiloševačka Slika dana - 05.01.2012

Štručnjak za uništavanje metkova !!!

Štručnjak za uništavanje metkova !!!

    Opis: Eh moj nadzorniče, nisam baš tako vredan da na svaku tvoju sliku dana odgovaram komentarom, ali ima nekih stvari u Miloševačkim "analima" koje treba spomenuti kako njihovi akteri ne bi bili za naveki zaboravljeni.
    Jedan taki naš bivši sugradjan koji se upokojio, a naš pravi Lala je bio Veskov Dragoljub - Draga. Bio je sin jednog zdravo dobrog majstora šlosera Djurice Veskovog koji je imo verštet u Karlovo prvi ćošak od crkve kad se ide prema Malideru, pa se skrene levo prema Vancaidu, druga kuća s desne strane. Bio je to jako dobar majstor i u ono vreme priznat isto kao Stari Žeravica a bili su iprijatelji, Samo što je Djurica za razliku zdravo volo fićok, i svaki dan je nekoliko puta išo kod deda ŠTEVE KROMPIRA KOJI JE IMO PECARU. JEDAN ĆOŠAK RANIJE KOD ŠKOLE. E taj Draga je bio jako pametan i bistar momak ali veliki djavo Babe su mu govorile Čibez, jer kad je tero bicikli ispod kuća a babe su sedile na sokak, tako je tero bicicikli ko vetar i babama prelazio preko papuča, pa kada su videli da ide bežale su i vikale ide opet onaj Djuricin ČIBEZ.
    Jednom je na BDENIJE pred Uskrs vezo žicu u portu ispred stepenica a jadne babe su popadale niz stepenice. I tako je osto upamćen. Inače nije bio tako loš a bio je pošten.
    E on je jednom Neću kazati od koga kupio pištolj, stari zardjali "nagan" na burence, i neke metkove ali ne ćorke. Neki metkovi su bili drogog kalibra i malko veći a naš heroj je uzo bubanj od pištolja i stego ga u ruku namestio metak na bušu i kalapačom opali u njega da sedne u bubanj. Nije mu trebo šrafciger ni šrafcug već onako u ruku. Kad je opalio , metak je eksplodiro i bubanj se raspo a njegova ruka je u momentu bila oblivena krvlju i crna od barutnih gasova. Ondašnja Doktorka Nata Bulovka je imala šta da radi da ga zakrpi, ali pola palca je odletelo nekde u nepovrat.
    Taki je bio Draga Veskov Bog da mu dušu primi, a takvog ga i pamtiddu svi Karlovčani i Maliderčani.
    Od njine familije mislim i nema ko bi ga spomeno pa eto mi stari iz tog vremena smo mu možda to dužni. Ostala je samo jedna Kusturnica na Karlovačkom groblju koju je napravio njegov deda, ali nisam siguran da li je tamo i sahranjen jer je živio u Beogradu.
    Mogo bi to znati Milan Djukičin s Velikog Sokaka.
    Eto nadzorniče za tvoju hroniku još jedan "prilog" a možda će neko nekada čitati i pokušati da dočara kako je to nekad bilo.

     Pozdrav tebi i svim čitateljkama i čitaocima
     UZ ŽELJE ZA SREĆNE BOŽIĆNE I NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE...

     Bora Jakšić

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...