NovoMiloševačka Slika dana - 09.04.2012

Uskrs po novim kalendaru II !!!

Uskrs po novim kalendaru II !!!

    Opis: Drugi je dan Uskrsa, po "novim" kalendaru...

    Po "starim" kalendaru, Uskrs će biti sledeće nedelje...

    Običaji, "vezati" za ovaj hrišćanski praznik, su "gotavo" jednaki, a "farbana" jaja su, da tako kažemo - zajednički imenitelj ( naslovnu fotografiju je načinila, moja starija ćerka Hristina... )...

    Dešava se, da Uskrs "bidne" u "isti dan", po "obaDva" kalendara, pa evo tabele, "počevu" od 2004-te ( tad' je "krenut" naš sajt...), pa sve do 2020-te godine, kad su bili i kad' će biti Uskrsi - po gregorijanskom ( kolona "sas" datumima levo... ) i julijanskom kalendaru...

    "Mlogi smatradu", da bi to trebalo "sJediniti", pa da "zaNaVek bidne" u "isti dan", al' neki i ne !!!

    "KodNas" u "Miloševo" je "posla Drugog" rata, "živijo izvestni" Branko Dražić, poreklom iz Like, koji je "kav" prvoborac, tu "dobijo" kuću. Mada je "bijo" komunista, poštov'o je i crvena slova u "kalendare", a kako mu je žena bila iz Slovenije, to jest', bila je rimokatolikinja, krišom je od tada'nje vlasti "slavijo" i jedne i druge praznike i "svece" !!!

    "NaTu" temu je uvek "govorijo" sagovornicima ( čitaj "sas" bosanskim naglaskom, a sve misleći da to izgovara Nikoletina Bursać... ):

 • Pa šta ti misliš, kad' dođe Uskrs..., pa za njen "padne" pečeno prase, a moj jagnje... i obrnuto..., ama nikad' to "neTreba" ujedinit' !!!
 • Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...