NovoMiloševačka Slika dana - 10.04.2012

Ko ima prednost ?

Ko ima prednost ?

    Opis: Pa zna se, najmlađu "učestnik" u savobraćaj !!!

    Tamo "negdi sPočetkom" šezdeseti' godina prošlog veka, "kodNas" u Miloševo je doš'o jedan Srbijanac da radi i ubrzo se i "oŽenijo" iz sela...

    "Posla neka doba", došlo je vreme i za prinovu, kad' je i đuvegijin deda "javijo", da snajka 'itno ode i porodi se "Srbiju" !!!

    Tako je i bilo i kad' je kasnije, taj deda doš'o "uGosti" u "Miloševo", izmeđ' ostali', tazbina ga je i pitala, što je unuče baš moralo da se rodi u "Srbiju" ?

    Deda je "odGovorijo":

 • Da se ne rodi švapče !!!
 •     Dobro je poznato, da ranije Srbijanci, nas Srbe "priko" Save i Dunava, baš i nisu, da tako kažemo, priznavali, pa je otuda i deda smatr'o, da unučetova "kršćenica", mora biti iz "Srbiju" !!!

      U "daljnji divan", neko ga je pit'o, dal' je i ranije "bijo" u "Vojvodinu, naŠta" je kaz'o, da je najsevernije "bijo" u "Madžarsku", u Đer, "kav" ratni zarobljenik, u "Prvi rat, di" je prov'o tri godine, do oslobođenja 1918-te...

      Pitali su ga, jal' mu bilo teško u "zarobljeništvo, naŠta" je "odGovorijo":

 • Eee..., nikada to neću zaboraviti..., ala me je i dobro hranijo "Vranja" ( Franja Josif I ... )..., nikada..., ni pre, a ni posle toga..., nisam tako dobro jeo..., kao onda !!!
 • Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...