NovoMiloševačka Slika dana - 15.01.2013

Nova anketa NM sajta !!!

Nova anketa NM sajta !!!

    Opis: Evo još 'ednog predloga, "našog", stalnog saradnika Komlova:

     Pozdrav gosn. Natzorniče i znaš šta? Ta, imam jedan predlog.

     Daklem, ne znam dal' ima smisla, dal' će ti se dopasti, dal' će ti biti sumljiv (ko zna šta se iza toga krije), dal' već postoji taka ideja itd. al' ja bi ti predložijo jedno okupljanje.
     Ne znam kako, di, šta, al preferiram redovno godišnje, a može biti i drugačije, okupljanje oni koji voledu da naiđu na tvoj sajt, da ga razgledu, prodivanu na čet, gledu slike, bilo sve novije i novije, bilo i one stare (recimo, klupe isprid kuća), da ga pofalu, a bogami i pokude.
     Povod mi je bijo, a ne znam zašto je baš to bijo povod, kad je posetijoc dao svoju (legitimnu) primedbu na sajt. I da znaš, imo je pravo. Pomiri se sotim da sajt ima mana, kao što niko nije brez mana, i da mu se može prigovoriti i ovo i ono, al' je isto tako činjenica da je to u osnovi dobra i zdrava ideja i da ima zdravo veliku posetu. Da nisu ovi iz mesne zajebali stvar, pa uništili mlogo onog što je njegova prva varijanta imala, broj registrovanih posetijoca bi bijo zdravo jako visok, višlji od ovog koji je već sad zdravo jako visok. Pa, kako to? Nesavršen, a zdravo posećen? Znaš zašto? Ima duše.
     Zato mislim, da je ovaj nesavršeni elektronski stvor prevazišo i tebe i tvoju ideju, tj. da je posto deo svoji posetijoca. Eto, ondak, prilike da se možda oni okupidu na neko druženje, kojem će sajt biti samo povod. To treba da bide neki novi oblik banackog rogalja. Ne rogalj komšija iz obližnji ulica, ne rogalj frtalja, nego rogalj svi oni koji osećadu ovo malo preostale banacke duše. Oćedu da nam ukradedu Vojvodinu. Odavno smo postali samo "sever Srbije". Kad grmi, seva, lije kiša ili zdravo duva vetar, to nije u zapadnoj ili severnoj ili sličnoj Vojvodini, ne, to je "severozapad, sever, severoistok itd. Srbije". Ne bi dalje da pričam, to bi ondak bila politika. Ja sam samo tevo da kažem koju o toj ideju. Malopre sam gledo "Klupe isprid kuće", pa mi došlo tako nešto, raznežio sam se. Ta šta ima da se raznežava čovek od priko šesdeset godina? U stvari, nećemo da priznamo da svima nama u duši negdi čuči ova Vojvodina, ovaj Banat, detinjstvo i sećanje na korene koje imamo. Tvoj sajt nas svakodnevno podsećava da nismo od juče, da nismo ni ovo, a ni ono, nego da smo Banaćani. A sve manje nas je.
     Sad treba da stanem, jer već prelazi u patetiku. Nije ni njojzi lako. Često je ta patetika lažna, nekako namolovana, nakinđurena. Ima patetike i na tvom sajtu, jer mora malko da je bide, al' ona nije ot ti namolovani.
     Znači, ja dajem ideju, a ti vidi šta ćeš sonjom. I nemo da ne bide štrudle (gibanice) sa makom i kobajsce i čvaraka i roštilja, i čorbe i sviraca i dobrog raspoloženja, i dobre priče i dobrog slikanja i dobri ljudi i dobrog vina (i ladna piva J ). I Crcinog svežeg leba, cipovke. Velike, naravno. I sve mora da bide tamo banacko, ne samo novomiloševačko. Naravno, oni koji me znadu, dobro su razumeli što sam najvećma davo na jeće i piće. No ja sam davo samo ideju. Ovo je tek početak. Meti na sajt anketu, pa ošacuj koliki je otziv, dal' ima zainteresovani.
     Ja predlažem da svi mi damo novaca za tako okupljanje, ne da to padne tebi na teret. Tvoje je da to razglasiš priko sajta i da slikaš i ispričaš šta je bilo. Ondak to staviš na ovaj nesavršeni laloški severnobanacki sajt da i drugi vidu zašto je on važan da postoji i zašto ima toliko posetijoca kolko ima. A ima.

     Pa, sad pardon pa, izvinte, ako sam smeto.
     Pozdrav, Komlov

    E pa Komlove, "velika fala" i za ideju i predlog !!!

    Da kažem ovako - nije neostvarljivo, al' je "zdravo, jako" važno i bitno, da se zna, dal' bi "uobšte" i kol'ko bi "posetijotckinja" i "posetijoca" došlo na prâvi, a ne na "cyber rogalj" !!!

    I "zaTo uTu svrhu" je i napra'ljena anketa:

    

    A u "vezu soTim, daljnje" ideje, predloge za termin i sve ostalo, možete "e-majl-irati" na:

    beodra@beodra.co.rs

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...