NovoMiloševačka Slika dana - 08.06.2013

Opština Novi Bečej - Istinski preokret ?

Opština Novi Bečej - Istinski preokret ?

    Opis: Sadržaj:

    * "Subata", 08.06.2013 - Uvod...

    * "Sereda", 05.06.2013 - Istinski Preokret - Puče Trijumvirat ( ili, po naški, pukla tikva ) !

    * Nedelja, 09.06.2013 - Ljubav Prema Zaštićenim Zdanjima ( ili Koliko Košta Novi Bečej )

    * "Subata", 15.06.2013 - Pre Svega Nadobudni, a Onda i Neverni...

    * "Subata", 22.06.2013 - I mi Konja za Trku Imamo! Tačnije, po Banatski, bar Četiri...

    * "Sereda", 03.07.2013 - Karlsbad Pobeduje ( ili džaba ste krecili )...

    * "Subata", 06.07.2013 - Strip - Istinski preokret...

    * "Sereda", 17.07.2013 - Negostoljubivi Grof Rohonczy

    * "Ponedeljnik", 05.08.2013 - Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Miša Vrebalov, obratio se pismom gradanima naše opštine:

    * "Četvrtek", 15.08.2013 - Lovci na Zmajeve

    * "Četvrtek", 23.10.2013 - Potemkinova Sela

    * "Sereda", 25.12.2013 - Rebalans budžeta za 2013-tu i nacrt žudžeta za 2014-tu godinu

    * Nedelja, 12.01.2014 - Julije Cezar, Papa Grgur XIII, Milutin Milanković i njegova uzvišenost - naš municipalni predsednik

    * "Četvrtek", 13.03.2014 - Novobečejski Zeleni Kmeri

    * "Uftornik", 25.03.2014 - Omaž "Cezaru"

    * "Ponedeljnik", 05.10.2015 - Kad ti koze čuvaju kupus... "

    * "Petek", 30.10.2015 - Katil ferman iz Žarka Zrenjanina 8 "

    * "Subata", 08.06.2013 - Uvod...

    Aca T. Đukičin, ima običaj, da "kav" u "poluŠalu" uvek ispra'lja sagovornike, u smislu, da on nije - bivši, neg' - raniji "precenik" naše, novobečejske "obštine" i to "dvaRed" !!!

    "Bijo" sam i sâm, jedan "odOTi, petnajestak fukcijonera", tako da sam svestan, da "posla" tog', "četvoroGodišnjog" mandata, moje mišljenje ima izvesnu težinu u odnos', "spreću aktualne, palitičke situvacije"...

    Prvo, pre neg' što se iskreno izjasnim "oTim", moram "napomeniti", da nisam član nijedne stranke, partije, pokreta i šta li već sve "nePostoji", a da jesam simpatizer Demokratske stranke, najviše zbog mog', pokojnog prijatelja Dr Zorana Đinđića, koji je vol'o da dođe "uNašu obštinu"...

    Drugo, smatram se privilegovanim, da su 2006-te godine, dvojica, od trojice članova, da tako kažem - "trijumvirata", koji je "fukcijoniso" do pre "neki dan", bila kod mene, tražeći mišljenje "oTim", dal' da se "uobšte usudidu" i "uključidu" u "trku", oko "obštinske" vlasti i izbora za "gradoNačalnika, sObzirom" na ambicije koje su imali, "okolo obštinske" afirmacije...

    To su bili Miša Vrebalov i Toma Ratković , "sas" još nekol'ko budući' saradnika...

    Kad' su čuli moje mišljenje, tražili su podršku... i dobili je !!!

    I mada u "palitiku" nije "zaFalno", javno i otvoreno se "opredeljivati" za neku "štruju", biću jasan - sada'nja "obštinska" koalicija, mi baš i ne uliva poverenje, a za boljitak naše "obštine !!!

    Naravno, na njima je, da "pokušadu" da me "demantujedu, zaŠta" imadu vremena i što ću svakako pratiti i "oČim" ću Vas "redovno obavešćavati" !!!

    Naravno, da poštujem i uvažavam i druga mišljenja...

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Sereda", 05.06.2013 - Istinski Preokret - Puče Trijumvirat ( ili, po naški, pukla tikva ) !

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * Nedelja, 09.06.2013 - Ljubav Prema Zaštićenim Zdanjima ( ili Koliko Košta Novi Bečej )

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Subata", 15.06.2013 - Pre Svega Nadobudni, a Onda i Neverni...

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Subata", 22.06.2013 - I mi Konja za Trku Imamo! Tačnije, po Banatski, bar Četiri..

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Sereda", 03.07.2013 - Karlsbad Pobeduje ( ili džaba ste krecili )...

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Subata", 06.07.2013 - Strip - Istinski preokret...

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Sereda", 17.07.2013 - Negostoljubivi Grof Rohonczy

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Ponedeljnik", 05.08.2013 - Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Miša Vrebalov, obratio se pismom građanima naše opštine:

     Dragi prijatelji,

     Dugo Vam se nisam obratio pismom misleći da je taj način komunikacije ostao iza nas i da svi zajedno idemo napred, da smo bolji od drugih i da smo opština budućnosti! Mnogo toga smo zajedno uradili pa sam pomislio da pozitivna iskustva možemo da prenesemo i preko Tise i da ću ja moći da budem donosilac dobrih vesti iz Autonomne Pokrajine Vojvodine za obe opštine. Tako sam se i dogovorio sa svojim saradnicima, misleći da ostavljam opštinu u sigurnim rukama.
     Međutim, već na prvom koraku pretrpeo sam udarac od svojih tadašnjih stranačkih kolega iz LDP i stranačkog rukovodstva koji su u Bečeju napravili neprirodnu koaliciju sa SNS, iako im je DS, u političkom smislu, bio mnogo prirodniji partner. Naravno da ovo nameće sumnju kada su u pitanju motivi za sklapanje ovakve neprirodne koalicije.
     Isto kao i u Bečeju, i u Novom Bečeju vlast je napravljena mimo izborne volje građana i mimo svakog dogovora među strankama, koji je počivao isključivo na ostvarenim rezultatima, najboljim željama za našu opštinu i sagedavanju načina na koji može da se doprinese kvalitetnijem životu u obe opštine, i to tako da članovi OO LDP ni ne budu upoznati sa tim dogovorima.
     Nastavio sam, kako je i dogovoreno, sa ostvarivanjem kontakata sa pokrajinskom Vladom što je rezultiralo realizacijom nekoliko dobrih projekata, ali sam prilikom promocije tih projekata bivao izopšten kao i Demokratska stranka i njeni lokalni funkcioneri. Zato sam, duboko svestan da je DS najviše učinila za našu opštinu, odlučio u dogovoru sa ljudima iz DS i LDP da se vratim u DS u teškom trenutku za tu stranku. Jedina greška koju sam napravio, i zbog koje se izvinjavam svima koji su se osetili prevarenim, je što o svojoj odluci nisam obavestio opštinski odbor i članstvo LDP, računajući da će to uraditi menadžer stranke jer sam se na ovaj potez odlučio u dogovoru sa njim. Nisam ni slutio da će on naš dogovor zloupotrebiti i predstaviti kao povod za prekomponovanje vlasti.
     Nisam mogao da pretpostavim da će se u obe opštine u kojima su liste sa mojim imenom osvojile višestruko više glasova nego liste stranke u kojoj sam tada bio (u Bečeju Čeda Jovanović 7%, a lokalna lista Miša Vrebalov 17%; u Novom Bečeju Čeda Jovanović 11%, a lista sa mojim imenom 29%), skupštinska većina praviti sa onima koji su nam do juče bili ljuti politički protivnici, da ću biti izopšten iz svih koalicinih pregovora, a pri tom i predstavljen kao glavni krivac za njih. Zato Vam i pišem ovo pismo, kako bih Vam objasnio bar deo onoga što se događalo i da bih Vam se duboko izvinio što sam to dozvolio jer sam verovao u dogovor sa svojim tadašnjim saradnicima i vodeći se narodnom poslovicom "ljudi se vežu za reč, a volovi za rogove". Nekada sam sa ponosom dočekivao goste i potencijalne investitore, a sada me sreću i razočarano kažu da su bili u našoj opštini, ali ništa od onoga čime sam se hvalio nisu doživeli! Nekada smo za svoj rad dobijali nagrade, a sada moje saradnike i mene lažno optužuju za malverzacije, dok se oni hvale našim uspesima!
     Nekada bi mi suze krenule kada bih, obraćajući se Vama, osetio svu pozitivnu energiju i podršku, a sada se rasplačem kada vidim kome sam ostavio opštinu!
     Znam da zbog svega ovoga ima mnogo razočaranih glasača, ali i odbornika u svim strankama koje trenutno čine skupštinsku većinu, pa smatram svojom dužnošću da ponovo okupim sve ljude koji misle dobro našoj opštini i žele da nastavimo putem uspeha, da sprečimo nesposobne i one koji rade isključivo za lični interes da srozaju ugled Novog Bečeja. Na sreću, moji iskreni saradnici su i dalje uz mene, spremni da ponovo zasuču rukave kako bismo osmeh vratili u grad, pa tek onda taj osmeh podelili sa gostima.
     Stožer novog okupljanja je Opštinski odbor Demokratske stranke, a članstvo u stranci nije uslov za doprinos promenama. Naprotiv, OO DS je pokazao čvrstinu i dovoljno razumevanja za sve što se dešavalo i otvoren je za sve istomišljenike kao i saradnju sa svima koji žele da pomognu našem gradu.
     Hajde da se opet družimo, radujemo, pobeđujemo, hajde da sačuvamo ono što smo šest godina mukotrpno gradili, hajde da ponovo dobijamo nagrade, jer to od nas očekuju naša deca i deca naše dece!

     Vaš Miša

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Četvrtek", 15.08.2013 - Lovci na Zmajeve

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Sereda", 23.10.2013 - Potemkinova Sela

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Sereda", 25.12.2013 - Rebalans budžeta za 2013-tu i nacrt budžeta za 2014-tu godinu

     Ukratko o našim primedbama na Rebalans budžeta za 2013. i nacrt Budžeta za 2014.godinu koji su usvojeni juče (24.12.2013.) na sednici Skupštine opštine Novi Bečej koja počinje 27.12.2014.godine: Rebalansom su ozvaničena znatno veća sredstva za plate zaposlenih i usluge po ugovoru u opštinskoj upravi i skoro svim javnim ustanovama (CSR, TO, Dom kulture, KLER, KZM,...)što je protivno Zakonu ali jasno govori o partijskom zapošljavanju. Na osnovu tako ''naduvanih'' budžetskih pozicija u budžetu za narednu godinu predviđeno je dozvoljeno povečanje od 2%. Rebalansom je, takođe, ozvaničeno da se manifestacija "Velikogospojinski dani" finansira iz budžeta opštine pošto nije bilo prihoda iz drugih izvora kao ranijih godina. Sad se vidi koliko ima istine u hvalospevima za odličnu organizaciju i odlično funkcionisanje svih timova. Izgleda da je zatajio najvažniji segment !
    Rebalansom su izbrisane i sve kapitalne investicije koje su bile planirane jer nisu obezbeđena sredstva! Pitamo se ko je trebao da ih obezbedi? Istovremeno su budžetom za narednu godinu predviđena nerealno visoka sredstva za kapitalne investicije, odnosno svima je sve obećano bez obzira što su mali izgledi da se to ostvari. ( Za opremanje industrijske zone je predviđeno po 60 miliona dinara u naredne 3 godine, ukupno 180 miliona!!! a istovremeno nije realizovan plan za ovu godinu od 20 miliona za opremanje iste, jer nisu obezbeđena sredstva ). Rebalansom su izbrisana i sredstva za podsticaje u poljoprivredi i ruralni razvoj u ukupnom iznosu od 13,9 miliona dinara, a istovremeno se na naveliko najavljuju i nacrtom budžeta za iduću godinu predviđaju ogromni podsticaji za poljoprivrednike što je vrlo nelogično i nerealno.
    Rebalansom je ozvaničena i neodgovorno raspolaganje budžetima mesnih zajednica koje nije ni približno planiranom.
    Budžetom za narednu godinu su predviđena i znatno veća socijalna davanja i učešće u finansiranju Doma zdravlja, što smo pozdravili ali smo skeptični što se tiče realizacije. Rebalans, naravno, nismo podržali jer oslikava svu nesposobnost i bahatost sadašnje vlasti u našoj opštini !
    Ipak, da bismo pokazali kooperativnost i želju da svima nama bude bolje, podržali smo ovako ambiciozan Budžet za narednu godinu sa nadom da će se realizovati !
    I ovim gestom smo pokazali da smo drugačiji !

    Demokratska stranka Novi Bečej.

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * Nedelja, 12.01.2014 - Julije Cezar, Papa Grgur XIII, Milutin Milanković i njegova uzvišenost - naš municipalni predsednik

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Četvrtek", 13.03.2014 - Novobečejski Zeleni Kmeri

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Uftornik", 25.03.2014 - Omaž "Cezaru"

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

    * "Ponedeljnik", 05.10.2015 - Kad ti koze čuvaju kupus...

    * "Petek", 30.10.2015 - Katil ferman iz Žarka Zrenjanina 8

   * "Ajmo naNovo", na sadržaj...

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...