NovoMiloševačka Slika dana - 14.10.2013

Promocija nove knjige Ljubice Verbič...

Promocija nove knjige Ljubice Verbič...

    Opis: Dana'nju NM Sliku dana, je "komplektno naPravijo" Dr Dušan Verbič, čime je naš sajt bogatiji za još jednog', stalnog' saradnika:

    Promocija knjige Ljubice Verbič "PRIČE IZ LIMENE KUTIJE" u izdanju Banatskog kulturnog centra je održana u sredu 9. oktobra u 18 časova u OŠ "Dr Đorđe Joanović" u Novom Miloševu.


    O knjizi su govorili: Vladimir Mirkov, prof. razredne nastave i bibliotekar, Ljubica Verbič, autorka, i Senka Vlahović Filipov, za Banatski kulturni centar.

     Autorka je govorila o vremenu koje je jedna od tema o kojoj razmišlja i o kojoj piše. Nekada je to istorijsko vreme, ali na njen način, kao u romanu "Tragovi u vremenu", a nekada je to lično vreme kao u zbirci pripovedaka "Priče iz limene kutije". Druga velika tema njenog pisanja je "Upoznaj samog sebe". Odgovore na to pitanje je tražila i u svojoj drugoj knjizi "Priče iz limene kutije", jer to upoznavanje sebe počinje od detinjstva.

    Pripovedke iz zbirke "Priče iz limene kutije" su priče o Miloševu i o Miloševčanima. Priče imaju dve dimenzije, jednu u vremenu kada su se događale, a drugu mnogo kasnije kada je već kao odrasla osoba o njima razmišljala. Napisala je ove priče, sa željom da sačuva od zaborava jedno vreme koje je prošlo i koje više ne postoji, da pokaže da i naša svakodnevnica može biti lepa, da može da bude inspiracija svakome od nas za pisanje i razmišljanje.

    Dakle svi tragamo za izgubljenim vremenom dok ne shvatimo da ništa nije izgubljeno. Nema gubitaka, jer svi ljudi koji su nam bilo kada mnogo značili, vraćaju nam se iz prošlosti, ulepšani romantičnim i nostalgičnim sećanjima.

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...