NovoMiloševačka Slika dana - 22.08.2014

BKC - izveštaj iz Beča...

BKC - izveštaj iz Beča...

    Opis: Povodom otvaranja Centra za umetnost i umetnička i kulturna istraživanja "Branko Andrić" u Beču , koji nosi ime po čuvenom neoavangardnom umetniku iz Novog Sada, održano je književno veče Radovana Vlahovića 19. avgusta 2014. godine.

    Radovan Vlahović i magistar Branko Andrić, sin Branka Andrića Andrle, govorili su o umetniku čije ime nosi novoosnovani centar u Beču. U okviru dvojezičnog srpsko-nemačkog programa, s obzirom na prisustvo i Austrijanaca i Srba iz Beča u publici, mogli su se čuti, na oba jezika, stihovi čuvenog novosadskog umetnika i stihovi njegovog dugogodišnjeg prijatelja Radovana Vlahovića, književnika i direktora Banatskog kulturnog centra. Vlahović je govorio stihove iz svojih knjige "Moj Gospode", "Večernji akt u devojačkoj sobi Lenke Dunđerski" i "Nenajavljeno kao smrt" koje su prevedene na nemački jezik.

    Otvaranju je prisustvovala i Andrlina supruga Anđelija Terzić, istoričarka umetnosti, koja ga je godinama podržavala u umetničkim nastojanjima, a danas tu podršku pruža i svom sinu u okviru rada centra.

    Branko Andrić Andrla (1942-2005) bio je pisac, slikar, muzičar i jedan od prvih interdisciplinarnih umetnika još u sedamdesetim godinama. Studirao je političke nauke. 1972. godine se iz Novog Sada odselio u Beč, gde je kao stvaralac, takođe, bio veoma zapažen.

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...