NovoMiloševačka Slika dana - 15.03.2015

Srebreni satelit, naNovo leti !!!

Srebreni satelit, naNovo leti !!!

    Opis: Znate i sâmi, da nam, "kav srbska" željeznica, već "odâvna škombrči"...

    Od "Drugog" rata, pa "naOvamo", skoro svaka vlast se svojski trudila, da "satari banatcke" pruge. "Cigurno" Vam je dobro poznato, da su nove šine i donošene i odnošene, samo što se tiče relacije Novo Miloševo - Novi Bečej. Zadnji put nam je to "uradijo, sPočetkom" nesrećni', devedeseti' godina prošlog veka, ondašnji" diktator , odnevši i' "negdi na Kosovo"...

    Da se tak'a praksa nasta'lja, "doKaziva" to, da i ovaj, "kav" nov', "aktualan" diktator, koji "kav sas" kinezima", pravi "kav brzu prugu": "BevoGrad - Subatica" - Budimpešta i to naravno "krozBačku", samo da bi Banatu "naudijo" !!!

    E, iz navedeni' razloga, pre jedno šes' meseci, "ukinut" je iz čista mira, šinobus na "leniju": "Subatica" - Senta - "Banatcko" Novo Miloševo ( kako "stoji" u "željezničarske, redove vožnji" ) - Kikinda !!!

    I "ondak" su "râdeni", đaci, "studentarija, pemzijoneri" i ostali putnici, počeli da "vršidu pretisak" na nadležne, "kav organe", da se ova "lenija" opet "vasPostavi", što je "zaČudo" dovelo "doTog", da od prvog' ovog', "naNovo fukcijoniše" i to "dvaRed" dnevno !!!

    To je i "sâme" željezničare "zateklo", pa se sad', baš "trudidu" da ne "izneveridu", al' "imadu" dva problema, jedan su pojedine deonice pruge, a drugi je loš, vozni park, "sas" kojim "raspolažedu" i jedva ga "održavadu", pa su eto, od skoro dve nedelje dana, jedan dan "zaKazali"...

    "Kažedu", da "kav" ima nâde, da će jedan od oni', "takoZvati" ruski' vozova, koje je nam je, "kav" obeć'o "njin diktator", pod "kav" povoljnim uslovima, biti raspoređen, baš na "ovu leniju", što će po "njinim", doprineti još "većim broju" putnika !!!

    Što ono "kažedu", daj Bože, da tako i "bidne"..., al' bojim se, da će od sveg' "odOTog" biti - jedno veliko ništa..., "kav" i sa svim "ostalim, uZadnje" vreme !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora