NovoMiloševačka Slika dana - 29.01.2017

Festival ilustracije knjige

Festival ilustracije knjige

    Opis: O Festivalu
    Festival ilustracije knjige "BookILL Fest" po šesti put organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam u okviru 23. međunarodnog salona knjige u Novom Sadu. Salon knjige će se održati od 6. do 12. marta 2017. godine, a sam Festival ilustracije knjige 7. marta 2017. na Novosadskom sajmu.
    "BookILL Fest" podrazumeva internet konkurs za najbolje ilustracije knjiga, izložbu printova izabranih i nagrađenih radova, proglašenje pobednika i prateće programe.

    Cilj Festivala
    Ilustrovanje knjiga je važna, ali i specifična oblast u procesu dizajniranja i grafičkog oblikovanja knjiga, zbog čega "BookILL Fest" teži da skrene pažnju na ilustraciju i ilustratore u javnosti, ali i na izdavače koji brinu o opremi svojih knjiga.
    Ilustrovana knjiga je umetnički objekat koji potpisuju koautori: pisac i ilustrator. Organizator konkursa već godinama pokušava da afirmiše princip po kojem su u njoj tekstualni deo i njena vizuelna komponenta (ilustracija) podjednako važni, pri čemu bi i pisac i ilustrator trebalo da budu podjednako vrednovani, poštovani i uvažavani.
    Konkursi za ilustraciju knjige su retki u svetu, a time je značaj ovog Festivala veći.

    Propozicije konkursa
    Konkurs je otvoren za autore iz celog sveta. Svaki autor šalje najmanje 4 ilustracije jedne knjige i to: ilustraciju naslovne strane knjige i, po sopstvenom izboru, ilustracije iz knjige, u digitalnoj formi (JPG ili TIFF formatu, RGB modu, 300-600 dpi, do formata A4) na e-mail adresu bookillfest@gmail.com najkasnije do 17. februara 2017. godine.
    Mogu se slati ilustracije rađene u svim likovnim i grafičkim tehnikama ili kompjuterskim doradama. Dolazi u obzir i fotografija koja je u funkciji ilustracije knjige. Ilustracije se mogu, po izboru autora, slati uklopljene u dizajn sa tekstom, ili kao izdvojena dela.
     Autori mogu slati i više ilustracija nastalih za različite knjige. Takođe, mogu se slati samo ilustracije korica, ukoliko unutrašnjost knjiga nije ilustrovana. Mogu se slati i neobjavljeni radovi, koji su u projektu, jednako kao i objavljeni. Knjige u kojima su ilustracije objavljene ne smeju biti starije od dve godine. Autori, takođe, treba u e-mailu da pošalju svoje podatke: ime, prezime, adresa, telefon, kratka profesionalna biografija, kao i u okviru koje, od dole navedenih, kategorija šalju svoje radove. Potrebno je navesti i naziv i ime autora knjige za koju su ilustracije nastale, kao i nazive pojedinačnih radova. Takođe, potrebno je navesti da li je knjiga objavljena (kod kog izdavača i koje godine) ili je još u projektu. Ukoliko autor želi, može klasičnom poštom poslati i knjigu, eventualno i CD sa narezanim radovima i podacima, na sledeću adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273 Novo Miloševo. Konkursni materijal poslat poštom se ne vraća.

    A još dalje i detaljnije na:

    http://banatskikulturnicentar.blogspot.rs/2017/01/konkurs-za-najbolje-ilustracije-knjiga.html

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora