NovoMiloševačka Slika dana - 29.08.2017

Nekad sam i ja bijo pijonir vatrogasaca !!!

Nekad sam i ja bijo pijonir vatrogasaca !!!

    Opis: Jučera'nja NM Slika dana me je "podcetila", da sam nekad' i ja "bijo pijonir" DVD "Novog" Miloševa ( od šes' do deset godina... ), čime sam "nastavijo" tradiciju mog dede "po materi", Baštovanov Dragoljuba - Drage Apaša, koji je "bijo" dugogodišnji, dobrovoljni vatrogasac...

    "Prvi trening" ondašnji' "pijonira", nam je "vodijo" Milorad Molac, koji je "kanda bijo mâlko pod gâsom, kav" i svaki ljubitelj "dobre kapljice"...

    Prva vedžba, je trebalo da nam "bidne", razvijanje vatrogasnog creva ( "kav" ono "saSlike"... ), pa je tako svako "odNâs, isprid nôgu dobijo" po jedno, uredno zavijeno "klubko" !!!

    Prva komanda, je bila upućena Srećku Bosancu, koji je inače i "živijo" u "Vatrogasni dom", jer mu je otac Boža Vidaković, "bijo" domar i vozač "Džemsa", a glasila je:

    Srećko je ponosno dig'o crevo i budno ček'o sledeću komandu:

    To je zbunilo Srećka..., jes' da je on "bijo vatrogascov" sin i "živijo" je tu, al' tak'u komandu, "kanda" nikad' nije čuo !!!

    Milorad je strogo "nastavijo, sas izdavanjom" komande:

    I Bosanac, "kav" Bosanac, pod velikom pritiskom, nije "razvijo" crevo, da se "odKotrlja" po zemlji, neg' ga je tako celog', smotanog', "bacijo" što je dalje mog'o !!!

    Mi ostali "pijoniri", budući vatrogasci, smo, što se ono kaže, popadali od "smija", a Milorad je prokomentaris'o:

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora